USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Проблем з постачанням ліків для діабетиків немає, – заступник Ващенюка

18 Лютого 2011 15:41
У Волині є чіткий державний реєстр хворих на цукровий діабет, до якого внесено майже 18 тисяч осіб, серед яких 143 дитини.
Про це повідомив 18 лютого на засідання регіональної ради гуманітарного розвитку заступник начальника управління охорони здоров’я Волинської облдержадміністрації Іван Грицюк, – інформує ЗІК.
Чиновник розповів присутнім про виконання програми «Цукровий діабет» на Волині, зауваживши, що фінансування її достатнє, і проблем з постачанням для хворих ліків немає.
За словами Грицюка, ситуація в області досить позитивна. У 2010-му, каже він, не виникало проблем із постачанням хворим інсуліну. Зараз існує резервний запас з минулого року, який використовується до проведення тендерів на закупівлю лікарських засобів.
Іван Грицюк уточнив, що раніше була проблема з апаратами для вимірювання рівня цукру у крові – глюкометрами. Проте вже зараз усі фельдшерські пункти їх мають.
Але все ж виникає проблема з їх обслуговуванням. За словами Грицюка, один апарат коштує до 300 гривень, а набір із п’ятдесяти тест-смужок до нього – теж близько 250-300 гривень. А вистачає його лише на два місяці для одного хворого.
Медик зазначив, що багато людей мають домашні глюкометри і самі роблять перевірки рівня цукру у крові, чим дуже допомагають лікарям.
Заступник голови облдержадміністрації Олександр Курилюк сказав, що його не влаштовує ситуація зі смужками до глюкометра.
«В одній аптеці вони коштують 144 гривні, а у районі, в лікарні – 250. Мені здається, тут є тема для роздумів. Це неправильно – заробляти на таких речах», – резюмував Курилюк, пообіцявши щось вирішити.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus