USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Прокурор роз’яснив, як заробити «липові» мільйони

1 Квітня 2010 16:05
Одне з фіктивних Ратнівських фермерських господарств ошукало три банки на кілька мільйонів. Інший метод швидкого «заробітку» опробував банкір Василь Гаврилишин, - розповів про найгучніші махінації аферистів начальник слідчого відділу прокуратури області Євген Блащук, - пише «Волинь-нова».

Три мільйони гривень у «Західінкомбанку» привласнили доволі примітивним способом. Була оформлена фіктивна операція про придбання комп’ютерної техніки. А кошти, які нібито були витрачені на закупівлю, ділками банку привласнені. Коли ж заарештували голову ради банку Василя Гаврилишина, ввели у банку тимчасову адміністрацію, то сліди одразу почали замітати.

Частину комп’ютерної техніки, яка тут і не ночувала, списали - нібито вона внаслідок збою в електромережі вийшла з ладу. А щодо решти, оперативно оформили фіктивний договір про передачу колективній фірмі комп’ютерної техніки більш, як на півтора мільйона гривень.

Друга оборудка була дещо складніша. В неї вплутали Луцьку міську асоціацію інвалідів війни в Афганістані.

«У числі засновників однієї з кредитних спілок були і службові особи ТОВ КБ «Західінкомбанк». Вони й ініціювали перед спілкою одержання споживчого кредиту на особу, яка ні сном, ні духом не відала про свою мільйонну позику. Рахунок на позичальника було відкрито в рідному банку. І документи щодо виплати кредиту були подані працівником спілки в касу банку», - розповідає Блащук.

Гроші банківські працівники привласнили, але кредит потрібно було якось погасити, принаймні, по документах. Тоді й з’явилося прохання «афганців» про надання благодійної допомоги. Асоціації були перераховані кошти в сумі майже 900 тисяч гривень і спрямовані на погашення кредиту «позичальнику». Та асоціація взагалі не мала права перераховувати кошти, адже ця особа не була навіть інвалідом війни.

Ще один випадок трапився у Ратнівському районі: фіктивне фермерське господарство отримало кредити у двох банках на більше трьох мільйонів гривень. Організатор оформив господарство на одного зі своїх підлеглих. А щоб отримати кредит у третьому банку, він видав своїм працівникам недостовірні довідки про доходи. Отримані у банку гроші підлеглі віддали своєму начальнику.

За словами Євгена Блащука, з діяльністю цього фермерського господарства тепер розбирається слідчо-оперативна група. До її складу входять працівники підрозділу міліції по боротьбі з економічною злочинністю. Слідчі досліджують і те, як оглядали майно банківські працівники. А підлеглі організатора злочину повинні бути притягнені до відповідальності, як співучасники у створенні фіктивного підприємства та шахрайстві з фінансовими ресурсами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
VSC Показати IP 1 Квітня 2010 16:59
Какой ужас, и кто мог подумать, что такой типа приличный (с виду) мужчина, как Гаврилышин, герой Афгана, меценат и благодетель и проч. и проч., способен был обмануть нашу ридну неньку, нашу незалежну Україну, и украсть такую кучу бабла. А просто надо было поделиться с нужными пацанами, ну, например с прокурором, и все было бы нормально. А как эффектно выглядела его жена? Такая супер-пупер бизнес-леди, вся элегантная, как рояль. И она туда же, то есть за кордон с баблом. А мы держали у этих аферистов городскую казну. Куда РАНЬШЕ смотрели все эти прокуроры и милиция? Получали доляху и молчали?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus