USD 39.62 39.95
  • USD 39.62 39.95
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Райони Волині ігнорують вказівки ОДА?

27 Липня 2010 11:24
Райдержадміністрацій Волинської області, де існують посередники у сфері державних закупівель не поспішають змінювати склад тендерних комісій, умови закупівель та працювати напряму з виробником.
Про це під час селекторної наради 26 липня повідомив заступник голови Волинської облдержадміністрації Віталій Карпюк.
Нагадаємо, що два тижні назад заступник оприлюднив результати перевірки інспекції якості та формування ресурсів сільськогосподарської продукції ВОДА. З’ясувалося, що чимало установ медичної, освітянської та галузі соціального захисту закуповували продукти через посередників за цінами, які значно перевищують середні ринкові.
За даними Карпюка з 92 мільйонів, які виділили для державних закупівель на область, 30-40 мільйонів «украли у дітей».

Борис Клімчук порадив тим, хто це робив писати заяви і йти на іншу посаду. За його даними вже двоє головних бухгалтерів в зазначених галузях звільнилися з роботи.

Як повідомив заступник голови, установи й досі готують лоти, які не може виконати виробник. Наприклад, зазначають, що один лот має включати водночас борошно, оселедці, маргарин і масло.

Нині голови РДА мають ще два тижні аби владнати питання державних закупівель. Карпюк також наголосив про необхідності закупівлі необхідних продукти в потрібній кількості, так як ціна на них вже через декілька місяців суттєво збільшиться.
Так за прогнозами Карпюка, області потрібно на наступних п’ять місяців 85 тонн вершкового масла. Він пропонує його закупити по 40 гривень за кілограм, адже вже через два місяців його ціна буде 60 гривень. Значно збільшиться ціна і на борошно.
Завдяки завчасній закупівлі вдасться зекономити 1,7 мільйона гривень. Клімчук наголосив, що закупівля наперед не є «благим побажанням», а вимогою, так як бюджет «не матиме поправки на вітер», тобто різниці різкого збільшення ціни на потрібні продукти.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
прокурор Показати IP 27 Липня 2010 13:53
>>Борис Клімчук порадив тим, хто це робив писати заяви і йти на іншу посаду. А може на нари спочатку? >>потрібно на наступних п’ять місяців 85 тонн вершкового масла. А масло що немає сроку зберігання?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus