USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Рибалки ховають вудки – починається нерест

30 Березня 2010 14:47
Із 1 квітня на водоймах Волині частково заборонено промислово виловлювати водяну живність – розпочинається нерест риби.

Державна екологічна інспекція України разом із республіканським Товариством мисливців і рибалок нагадує любителям риболовлі, що за порушення обмежень риболовлі в період нересту передбачена адміністративна відповідальність.

Зокрема, рибних браконьєрів штрафуватимуть від 34 до 170 гривень. Якщо нерестову рибу лапатимуть організації, то посадових осіб каратимуть штрафом від 170 до 510 гривень.

Дещо вищі штрафи накладатимуть на тих рибалок, хто ловитиме рибу із застосуванням вогнепальної зброї, електроструму, вибухових або отруйних речовин, інших заборонених знарядь лову. А також вилов водних живих ресурсів у перевищених лімітами кількостях.

Таких злісних порушників-одинаків каратимуть штрафами від 340 до 680 гривень. Коли браконьєри – посадові особи, то їх чекатиме від 510 до 850 гривень штрафу.

Притім, на посадових осіб можуть завести карну справу – їх оштрафують на 200-400 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Навіть можуть посадити до тюрми на 3 роки з конфіскацією засобів промислу та всього добутого, - інформує Міністерство охорони навколишнього середовища України .
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus