USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Серед волинян, які вчаться у вузах, жінок більше, – статистика

4 Березня 2011 09:45
Серед зайнятих в економіці та соціальній сфері Волинської області 55% становлять жінки.
Жіноча праця традиційно більш поширена в сферах охорони здоров’я та соціальної допомоги, освіти, готельного і ресторанного бізнесу – 80-75% зайнятих у відповідних видах діяльності, – повідомили в управлінні статистики.
У самих органах статистики жінок ще більше – 93% від кількості працюючих.
Жіноча стать домінує й на офіційному ринку праці. Наприкінці 2010 року серед безробітних жінок було 55%, або 7,5 тисячі осіб, і понад тисячу з них мали дітей віком до 6 років, 35 – одинокі матері.
За рівнем освіти жінки не тільки не поступаються чоловікам, а в багатьох випадках випереджають їх.
У волинських вищих навчальних закладах понад 20 тисяч жінок здобувають вищу освіту, традиційно становлячи більшість серед студентів – троє з кожних п’яти.
Серед аспірантів та докторантів жінки становлять майже дві третини. Більше половини кандидатів наук та кожен п’ятий доктор наук нашого краю – жінки.
Зростає роль жінки в суспільно-політичній сфері. На початок цього року зареєстровано 45 громадських організацій, створені ними.
Головними цілями діяльності цих об'єднань є відстоювання справедливих та дійових законів і програм, що забезпечують гідний статус і соціальну захищеність жінки, сприяють вирішенню проблем сім'ї, виховання дітей, боротьбі за здоровий спосіб життя, відродження духовності та культури.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
ira Показати IP 4 Березня 2011 14:37
вчаться жінки, а керують на усіх рівнях чомусь неуки чоловічої статі, які дипломи купують та "вивчених" жінок сажають в 4-х стінах, щоб труси з носками було кому прати та дітей виховувати доки самі кар'єри будують.
Люся (дружина мента) Показати IP 4 Березня 2011 14:57
"...доки самі кар'єри будують". Які там карєри, про що ви говорите? Доки молоді і ще трохи стручок стоїть, то трахають інших. Не встигне влітку одну привезти з лісу, вже друга на обочині махає рукою. А ще кажуть, що десь там на Рівненській стоять повії. Вони кругом стоять, куди не плюнь, то поцілиш в повію.
роботяга Показати IP 4 Березня 2011 15:25
Іра шо ти сьогодні нюхала. Якщо зараз ти на такому місці, сидиш переш пелюшкі, чоловікові шкарпетки, то значить це твоя робота, або я б сказав обов'язок тому що ти є жінка. А чоловік повинен заробляти гроші ( хоча не завжди :)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus