USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Справа Волійка дійшла до суду

29 Липня 2010 15:05
Справа про ймовірне фальсифікування актів виконаних робіт на близько 400 тисяч гривень колишнім заступником начальника Головного управління містобудування, архітектури та ЖКГ ВОДА Олександром Волійком дійшла до суду.
Про це 29 липня від час прес-конференції повідомив прокурор області Андрій Гіль.
Нагадаємо, півтора року тому Луцька міжрайонна прокуратура порушила кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.5 ст.191 та ч.2 ст.366 КК України ― привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем й службове підроблення проти Волійка.

«Встановлено, що був сфальсифікований акт виконаних робіт на 400 тисяч гривень, які отримані з державного бюджету через держказначейство і направлені в комерційну структуру. Її керівник зараз відбуває покарання за розкрадання коштів Ковельського ветсанзаводу. Ми вважаємо, що це була структура для відмивання бюджетних коштів», - каже прокурор.
За інформацією Гіля, мова йде про ПП «Енергоресурси», директором якої є громадянин Шевчук. Прокурор каже, що через цю компанію «відмиті» не лише кошти управління капбудівництва та ветсанзаводу,а й торфобрикетного заводу на Маневиччині .
Колишній начальник управління Антон Кривицький у жовтні 2009-го пояснював, що така ситуація виникла через вимушене порушення процедурних питань. І нібито збитків державі не завдала. Мовляв, гроші для будівництва теплотраси в райцентрі Турійську надійшли пізно - у кінці року.
Виконавцем робіт мав бути директор ПП «Енергоресурси» Шевчук, проти якого порушили кримінальну справу і заблокували його рахунки. Аби виконати роботи і втримати кошти на Волині, бюджетні гроші перечислили на іншого підприємця. Для цього необхідно було зробити акти.
Окрім цієї справи, за інформацією прокурора, триває розслідування по ще одному фігуранту у сфері розкрадання бюджетних коштів із управління капбудівнцитва ВОДА. Гіль каже, що сума ймовірної крадіжки сягає 700 тисяч гривень.
Заодно, триває бухгалтерська перевірка, яка встановить чи були підроблені акти. Подробиць справи та ім’я підозрюваного Гіль не каже. Але зазначає, що, на думку прокуратури, у цій справі кошти для певних робіт поступили, проте роботи не були здійснені. Натомість, гроші пішли в іншу комерційну структуру. Рух цих коштів нині вивчають.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
VSC Показати IP 29 Липня 2010 15:11
Казнокрада, вора, взяточника Антона и его сообщников - на нары.
Лучанин Показати IP 29 Липня 2010 17:49
Та ну, перестаньте! Ми ще Антона Федоровича 31 жовтня виберемо мером! От тоді і побачимо, як потрібно розбудовувати Луцьк і продавати земельні ділянки, або вносити в статутний фонд котельні... Ще все попереду! "Мер повинен думати про майбутнє та бути трішечки авантюристом1"-А. Кривицький в інтерв"ю Волинському телебаченню.
тигрюля Показати IP 29 Липня 2010 22:30
якби Валійко не крав бюджетні кошти, А. Кривицький такогго телепня не тягав бм за собою стільки років Спасибі А.Гілю - Волиснькому прокурору : А.Кривицького і Валійка на тнари!!!!!
Антиянек Показати IP 30 Липня 2010 02:08
Кривика теж долучити до справи як підсудного!!!!!!!!!!!! Він все знав і керував, не один заступник винний!
VSC Показати IP 30 Липня 2010 09:36
Ребята комментаторы, снимите розовые очки. Дело замнут, а наш доблестный прокурор прикупит очередную дачку в Крыму, или квартирку в Киеве(список можно расширить, ибо жадность прокурорская безгранична).
111 Показати IP 30 Липня 2010 11:46
Я знаю, як надходили бюджетні кошти в тих роках: в двадцятих числах грудня поточного року, які освоїти треба (підписати договори, проевтси через Казначейство і банк) до кінця грудня, інакше пропадуть гроші, і наступного року не дадуть, - зменшать фінансування. Ось і робилося усе 30-31 грудня (акти, накладні і т. д.). А тепер - прокуратура молодці! Я не виправдовую ані Волійка, ані Кривицького, однак методи праці нашої коханої держави є абсурдними. З. І. Люблю свою країну, однак ненавиджу свою державу!
VSC до 111 Показати IP 30 Липня 2010 15:48
Аль Капоне сидел за неуплату налогов. Пусть эти воры сядут по абсурдному обвинению.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus