USD 39.65 39.95
  • USD 39.65 39.95
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Старовижівщина шукає інвесторів для створення музею

2 Лютого 2010 11:10
На Волині може постати новий музей історії села Сереховичі Старовижівського району і волинського самоврядування. Експозицію готові відкрити після того, як хтось з інвесторів погодиться профінансувати проект.
Ініціатива створення такого музею належить обласному осередку Асоціації народних депутатів України. У їхньому зверненні йдеться, що село Сереховичі через два роки буде відзначати 510-ту річницю від першої писемної згадки.
У цьому селі народилися троє депутатів трьох держав. Перший – це Іван Бондарчук, який був депутатом Польського сейму. Другий – Юхим Ярощук, колишній багаторічний голова Волинської обласної ради. Третій – народний депутат, який брав участь у проголошенні Акту Незалежності України Андрій Бондарчук. Саме він опікується ідеєю створення Музею самоврядування.
Андрій Бондарчук розповів, що створення музею допоможе вивчити «білі сторінки» волинського самоврядування, котре майже не вивчене і достатньо не систематизоване.
Обласний осередок Асоціації нардепів вважає, що на будівництво музею достатньо буде 1,5 мільйона гривень. Сесія сільської ради виділила земельну ділянку в центрі села, уже виготовляється проектна документація музею.
Наразі, в обласній раді порадили шукати інвесторів і спонсорів. Якщо такі знайдуться, то можливо буде виділити кошти також із обласної казни. Однак на умовах спільного фінансування.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus