USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Торговець металобрухтом приховав 7 мільйонів гривень

22 Березня 2010 12:44
Місцеве приватне підприємство через фіктивного бізнес-партнера ухилилося від сплати майже 7 мільйонів гривень податків.
Такий факт умисного ухилення від оподаткування в особливо великих розмірах виявили співробітники волинської податкової міліції.
Товариство спеціалізувалося на купівлі-продажу металобрухту.
Податківці встановили, що протягом чотирьох років службові особи товариства перерахували 26,5 мільйона гривень на рахунок луганського ТзОВ. Проте, як з’ясувалося в ході оперативно-розшукових заходів, власник луганського партнера фінансово-господарською діяльністю не займався. А свою фірму зареєстрував на «підставну» особу.
Співробітники податкової міліції ініціювали позапланову перевірку ТОВ, за результатами якої донарахували до сплати 3,8 мільйона гривень податку на прибуток та 3,1 мільйона гривень ПДВ.
Засновник та керівник волинського ТОВ наразі заперечує своє відношення до операцій з фіктивною фірмою з Луганщини. Він стверджує, що жодних договірних документів із таким бізнес-партнером не складав і не підписував.
Однак, податківці мають усі підстави вважати, що посадові особи ТОВ до податкової звітності свідомо внесли неправдиві відомості, щоб уникнути сплати податків в особливо великих розмірах.
Прокуратура Волинської області на підставі зібраних УПМ ДПА в області матеріалів порушила кримінальну справу, яку розслідує слідчий відділ податкової міліції обласної ДПА, – інформує УПМ ДПА у Волинській області.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus