USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Триває полювання на «трудових нелегалів»

1 Квітня 2010 18:45
Волинські податківці спільно з місцевою владою легалізують найманих працівників у приватних підприємців.

Близько 350 незареєстрованих найманих працівників виявили з початку року волинські податківці. Обстеження робочих місць приватних підприємців податківці проводять спільно із представниками влади.

У одному із луцьких супермаркетів податківці зафіксували неоформленого найманого працівника в приватного підприємця. Той платив найманцю зарплату «в конверті». Відтак, податок з доходів фізичних осіб підприємцем не сплачувався, - повідомляє управління оподаткування фізичних осіб обласної ДПА.

Заробітну плату нелегального працівника податківці легалізували. До бюджету щомісячно тільки в цьому конкретному випадку сплачуватиметься 160 гривень податку з доходів фізичних осіб.

Начальник управління оподаткування фізичних осіб ДПА в області Людмила Арендарчук каже, що легалізувати «трудових нелегалів» украй важливо.

«Незареєстрований найманий працівник ризикує залишитися без права на отримання пільг та допомог, особливо при нарахування пенсії, –наголошує Людмила Арендарчук. - Лише утримані та сплачені до бюджету кошти із легального заробітку є гарантованим на державному рівні захистом кожної працюючої людини».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Тупо Показати IP 1 Квітня 2010 22:39
Кожен хто влаштовується на роботу сам вирішує підходить йому зарплата в конверті чи менша (приблизно на 46%) легальна. А такі дії податківців під час кризи призведуть лише до зменшення працюючих та закриття малих підприємців.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus