USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Цього року Волинь нагріється на 200 мільйонів

21 Квітня 2010 14:48
Відповідно до Комплексної програми з енергозбереження на Волині на 2007-2010 роки планувалося до кінця цього року зменшити споживання енергоносіїв наполовину. Втім, за три роки вдалося зменшити кількість спожитого газу менше ніж на 20 відсотків.

Про це розповів на засіданні постійної комісії з питань паливно-енергетичного комплексу та енергозберігаючих технологій облради директор КП ІАЦ «Волиньенергософт» Василь Дутко.

«За період з 2007 по 2010 роки на енергозбереження було направлено близько 430 мільйонів гривень. Це дало можливість заощадити на енергоносіях 30 мільйонів», - розповів Дутко.

Крім того, у зв’язку зі зростанням ціни на енергоносії, передбачається, що цього року Волинь витратить на тепло близько 200 мільйонів гривень.

Василь Дутко запропонував винести на розгляд чергової сесії облради Регіональну програму «Зменшення споживання енергоресурсів бюджетними установами Волинської області шляхом їх раціонального використання».

Відповідно до цієї Програми всі заходи поділені на швидкоокупні, малоокупні та довгоокупні.

«Ми провели розрахунки, скільки потрібно витратити на заміну та реконструкцію дахів, тепломереж та інші заходи і за який період це окупиться. Окрім того, передбачено і навчання енергоменеджерів – фахівців, які безпосередньо будуть виконувати завдання з енергозбереження на конкретних установах», - каже Дутко.

Втім, голова комісії з ПЕК Юрій Єлева запропонував внести Регіональну програму як розділ до вже діючої в області комплексної програми. Мотивував це тим, що у державі введений мораторій на прийняття нових програм з енергозбереження.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus