USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку військові презентували виставку картин на склі

25 Серпня 2015 10:25
Виставку із художніми роботами бійців відкрили у Галереї мистецтв, що на вулиці Лесі Українки. Військові виконали роботи під час проходження реабілітації у санаторії «Лісова пісня» на березі озера Пісочне. Про це повідомляє Волинський інформаційний портал.

До слова, Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що реабілітація бійців відбувається за сприяння Фонду Ігоря Палиці "Новий Луцьк". Нещодавно відкрився уже 12-ий заїзд психологічної реабілітації бійців АТО.

Реабілітація бійців, що повернулися із зони АТО, тривала тиждень. У програму входив курс арт-терапії – малюнок на склі, який провела для бійців луцька художниця Тетяна Мялковська.

«Арт-терапія – лікування мистецтвом, реабілітація і певні вправи. За допомогою контакту з мистецтвом люди забувають свої страхи, заміняючи їх приємними емоціями, отриманими від мистецтва. Крім того, бійці отримали соціальну адаптацію, підняли собі самооцінку. Можна різні вибирати теми, жанри і види образотворчого мистецтва, але я зупинилася на народній іконі як на одному із видів занять по тій причині, що вона є забута. До того ж народні ікони зазвичай малювалися чоловічою рукою», – розповіла Тетяна Мялковська.

Крім ікон, бійці зображували на склі інші мотиви: народні, патріотичні, пейзажні. Всього у виставку зібрали приблизно сорок картин. Бійці кажуть, навіть не очікували, що можуть так малювати, адже останній раз тримали пензля в руках іще в школі. Вони поділилися, що малювання допомогло їм відкрити душу, «вимкнути кнопку бійця і нажати кнопку громадянина».

Таку експозицію показують у галереї уже вдруге. Керівник проекту Анна Лисакова розповіла, що проект реабілітації «Зігрій душу» працює вже майже рік, і всього реабілітацію пройшли 256 бійців.

Виставка триватиме ще два тижні.



Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
АТО Показати IP 25 Серпня 2015 10:54
Хлопців не запросили, піарила себе Мялковська. Виставка получилася її, не наша. Зачем так робити?
до АТО до АТО Показати IP 25 Серпня 2015 11:44
запрошували свіх. Була купа оголошень. не знаєте,- не кажіть...А Таня - молодець. Велику справу робе для хлопців
лучанин до АТО Показати IP 25 Серпня 2015 19:40
мене і Таня запрошувала і Аня,і Оленка,так що не треба брєд нести. Хто хотів,той прийшов

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus