USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У 2011 на Волині очікують спалах захворювання на гепатит, - СЕС

22 Лютого 2011 13:51
У нинішньому році за прогнозами сан епідеміологів області на Волині може початися чергова хвиля захворювань на вірусний гепатит А.
Про це під час колегії лікарів області 22 лютого повідомила головний санітарний лікар Наталія Янко.
За словами керівника обласної СЕС в 2010 році вже був спалах захворювання у селі Невір Любешівського району. Тоді більше десятка людей захворіли на вірусний гепатит А, відомий у народі як хвороба Боткіна.
Загалом за 2010 рік на Волині було 97 випадків цього захворювання. Цей показник – менший за загальноукраїнський. До слова, за словами Янко в 2000 році, коли був спахах захворювання, на Волині фіксували тисячі випадків захворювання.
«Очікується прогнозоване підвищення захворювання гепатитом А в 2011 році, оскільки після кожного четвертого року в нас відбувається стрибок захворюваності», - сказала Янко.
«2011 рік стане початком чергового наближення епідеміологічного захворювання. Останній раз така ситуація була в 2007 році», - зазначила головний лікар обласної СЕС..
За словами Янко нині варто приділити значну увагу профілактиці захворювання. Відомо, що хвороба Боткіна відома, як захворювання брудних рук. Тому лікарі радять дотримуватися правил особистої гігієни, вживати якісну воду та чисті продукти, а при перших же симптомах хвороби звертатися до лікарів.
Довідково:
Вірусний гепатит А («хвороба Боткіна», «хвороба брудних рук», «жовтуха») – це гостра інфекційна хвороба з фекально-оральним механізмом передачі інфекції, переважним ураженням печінки і травного каналу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
VSC Показати IP 22 Лютого 2011 17:06
"з фекально-оральним" - никак копрофаги объявились.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus