USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Берестечку освятили перший храм Київського патріархату. ФОТО

1 Квітня 2010 10:02
Архієпископ Луцький і Волинський Михаїл освятив храм Святого Духа в селищі Берестечко Горохівського деканату – першу церкву УПЦ Київського патріархату в місті.

Після урочистої Літургії владика виголосив проповідь, у якій зазначив, що Господь, явивши світові Себе, як істинного Бога, має владу не тільки над живими, але й над мертвими, - інформує прес-служба Волинської єпархії УПЦ КП .

Тому, звертаючись до Отця Небесного з молитвою повернути праведного Лазаря до життя, творить це чудо воскресіння одним словом. Заради тих людей, які йшли за Ним і були вірні Йому. Цей день є провісником іншого свята – Входження Господа нашого до Єрусалима, що називається ще Вербною неділею.



«Для нас – це теж Вербна неділя, бо Господь дійшов до нас нашими молитвами», – підкреслив архієрей.

Це перший храм УПЦ Київського Патріархату в Берестечку.

«Так збіглося, що день воскресіння Лазаря є днем воскресіння українського православного духу у вашому місті. Через Вхід Господній до Єрусалима сьогодні символізується прихід нашої духовності, яка через багаторічні випробування радянською владою прокидається у нас зі ще більшою силою», – сказав архієрей.

Високопреосвященний підкреслив, що нині Церква закликає нас позбутися духовного рабства, спричиненого певними стереотипами.

«Ми достойні називати себе українцями на своїй рідній землі, мати свою державу та свою Українську Церкву», – наголосив архіпастир.

Із нагоди свята владика нагородив благословенними грамотами всіх, хто найактивніше долучався до облаштування храму.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus