USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Ковелі створили духовий оркестр

24 Січня 2011 11:33
У Ковелі з’явився муніципальний духовий оркестр, який супроводжуватмме музичним оформленням усі свята місцевого та державного значення.
До цього у місті залізничників такого музичного колективу не було. За вирішення проблеми взялася влада, повідомляє сайт Ковельської міської ради.
Міський голова Олег Кіндер та його заступник Ігор Прокопів після проведення ряду нарад, зустрічей з місцевими музикантами, які мають відповідний досвід, а також після визначення обсягів фінансування оркестру, повідомили про створення нового музичного колективу в місті.
Він функціонуватиме на базі Народного Дому «Просвіта». Керівником призначено музиканта з багаторічним стажем Василя Марцинковського, який працює керівником духового гуртка в НВК №11.
Директор НД «Просвіта» Михайло Пірожик запевняє, що його установа має змогу забезпечити оркестр приміщенням для репетицій та музичними інструментами. Фінансування оркестру буде здійснюватися з міського бюджету. З часом буде вирішено питання щодо пошиття сценічних костюмів.
Всі учасники колективу мають досвід роботи у складі духових оркестрів. Згодом буде оголошено про набір юних учасників до складу оркестру.
У міській раді кажуть, що створення духового оркестру в місті має на меті відновити та розвинути традиції академічного жанру духової музики в Ковелі, підвищити організаційний рівень проведення загальноміських та державних свят, сприяти формуванню патріотичного виховання молоді, популяризувати кращі зразки світової класичної та української музичної спадщини.
Духовий оркестр складатиметься з духових та ударних інструментів. В його основі – корнети, альти, тенори, баритони, баси, труби, валторни, тромбони, флейти, кларнети. А також ударні музичні інструменти: барабани і тарілки, що дають оркестру ритмічну основу.
Планується що свою виконавську майстерність новостворений колектив зможе вперше показати ковельчанам на День Перемоги – 9 травня 2011 року.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus