USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У луцького «політеха» заберуть статус університету?

21 Лютого 2011 17:50
Луцький національний технічний університет може позбутись статусу університету – такий «сюрприз» може піднести вузу реформа вищої освіти.
Про це в понеділок, 21 лютого, розповів народний депутат України Віктор Олійник під час прес-конференції в Луцьку.
«Я недавно спілкувався з представниками вищих начальних закладів Волині. І для нашої області питання закону про вищу освіту теж дуже актуальне», – каже нардеп.
«Згідно цього закону ЛНТУ не буде мати статусу університету, бо для того, щоб отримати статус університету, треба, щоб навчалося шість тисяч студентів денної форми навчання. На сьогоднішній день в технічному університеті такої кількості немає… А коли втрачається статус, втрачається і фінансування», – стверджує Олійник.
Крім того, волинський парламентарій прогнозує і суттєві скорочення викладачів українських вишів.
«Однією з передвиборчих обіцянок президента було збільшення кількості бюджетних місць у державних вузах до 75%. На сьогоднішній день уже прийняті рекомендації Міносвіти, що на 42% буде скорочено державне замовлення у вузи для навчання бакалаврів», – коментує депутат.
«Аргументується це тим, що кількість випускників буде на 42% менше. В принципі це є правда. Але хто сьогодні з простих пересічних українців повірить в те, що у наступному році на 50% буде збільшено держзамовлення? Хто поверне тих вчителів, викладачів, які з 1 вересня опиняться без роботи?» – критикує реформу Олійник.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
VSC Показати IP 22 Лютого 2011 15:28
За эту ужасную металлическую конструкцию, его надо перевести в статус ПТУ.
Я Показати IP 22 Лютого 2011 21:20
Божидарник напевне іде на пенсію, а передачу по "наследству" не виходить.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus