USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Луцьку для дітей-сиріт зібрали майже 200 тисяч гривень. ФОТО

26 Січня 2011 16:08
У Луцьку відбувся 17-й Різдвяний церковний благодійний концерт, що мав на меті зібрати пожертви для волинських дітей-сиріт.
Тригодинне дійство проходило у вівторок, 25 січня, у великому залі кінотеатру «Промінь» і транслювався в прямому ефірі на телеканалі «Нова Волинь», повідомили у прес-службі Волинської єпархії УПЦ.
Захід відбувся із благословення керуючого Волинською єпархією УПЦ митрополита Луцького і Волинського Ніфонта. Особливістю цьогорічного виступу стало те, що перед глядачами на сцені виступали лише діти та молодь.
Ще за декілька тижнів у єпархіальне управління люди приносили свої пожертви для дітей-сиріт області, розповіли у єпархії.
Присутні у залі мали змогу побачити відеозвернення предстоятеля УПЦ Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира, який зазначив, що цей благодійний концерт для підтримки дітей-сиріт «є свідченням того, що серця православних волинян є щирими і відкритими для добра та милосердя».
Участь у заході взяли і представники влади – голова обласної державної адміністрації Борис Клімчук та голова обласної ради Володимир Войтович.
Перед глядачами виступили юнацький хор «Покров», що діє при Недільній школі Свято-Покровського храму Луцька, хор Недільної школи Хрестовоздвиженського храму обласного центру, хор Православного товариства преподобного Ніколи Святоші князя Луцького, що в Луцьку, юнацький хор Свято-Пантелеймонівського храму Луцька, хор вихованців Волинської духовної семінарії, хор Волинського обласного молодіжного Центру реабілітації інвалідів з дитинства «Джерело життя», діти Недільної школи Свято-Покровського храму Луцька, брати Палюхи із села Сошичне Камінь-Каширського району.
Захоплення залу викликав виступ незрячої дівчинки Інни Бохонської. Вразили різдвяним вертепом вихованці Волинської духовної семінарії.
«Родзинкою» концерту стало театралізоване дійство, яке підготували учасники православного юнацького клубу, що діє при Волинській єпархії УПЦ. «Пастирям», які прямували до Віфлеєму, аби побачити Спасителя, довелось долати людські пристрасті, які були втілені на сцені в образах «гордині», «осудженні», «скупості», «ненажерливості», «заздрості»,«марнославстві» та «зневірі».
Концерт відвідали близько трьох тисяч людей. Серед них були волиняни, мешканці сусідніх областей, а також Росії та Білорусі.
Цього року під час цієї благодійної акції було зібрано 197 848 гривень. Для порівняння: минулого року зібрали 160 тисяч гривень.
У четвер, 27 січня, зібрані кошти будуть розділені між дитячими закладами Волині.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
1 Показати IP 27 Січня 2011 00:10
А що то за сирота біля бородатого сидить?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus