USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Люблинці на сповідь школярі ходять цілими класами. ФОТО

29 Березня 2010 17:11
Уже 16 років у місцевій церкві селища Люблинець на Ковельщині існує традиція, започаткована настоятелем цього храму: до сповіді приходять всі учні місцевої школи.

Сьогодні поспішають на службу найменші: школярики-першокласники. Декого ведуть за руку батьки, когось бабуся, а хтось іде із хрещеною мамою. Настрій у всіх урочистий, піднесений. Адже у першокласників свято – перша сповідь. Можливо, не все вони розуміють у цьому Таїнстві, але до сповіді готувались усі: і діти, і батьки.



Отець Павло на уроках Християнської етики і в особистому спілкуванні з дітьми попередньо пояснював зміст Таїнства покаяння. Від настоятеля дізналися про те, що покаяння – це Таїнство, через яке людина, що сповідається, зрікається своїх гріхів. І через посередництво священика отримує невидимо відпущення гріхів від Самого Ісуса Христа.



Тому малеча із дорослою серйозністю і відповідальністю виконувала всі настанови отця Павла і батьків. Діти згадували свої провини, просили прощення у рідних.



Розпочалася служба, яку вів отець Андрій із Погиньок. А настоятель храму сповідав маленьких прихожан.



Із неприхованою радістю спостерігають батьки за тим, як діти зі своїми першими вчителями підходять до батюшки, благоговійно схиляють голівки перед Євангелієм і хрестом. Все відбувається повагом, спокійно, немає напруження, не чути шуму, як це зазвичай буває, коли збереться багато дітей.



Під кінець служби серед прихожан відбулося пожвавлення, почувся шепіт. З’ясувалось, що дітей чекав приємний сюрприз. Їх із першою сповіддю прибув привітати благочинний, протоієрей Володимир Ровінський.



Із теплими і щирими словами звернувся отець до дітей і батьків. Батюшка наголосив на важливості цього дня у житті, кожного маленького сповідника. Діти перейшли перший етап у своєму житті: від немовлят до отроків. Але сповідь не повинна бути єдиною, а першою, після якої, відчувши потребу у покаянні потрібно знову поспішати сповідатись.

Після проповіді було вручення свідоцтв-пам’яток про першу сповідь. Кожна дитинка поспішала до священика, аби отримати посвідку про те, що перша сходинка до духовного росту подолана, - розповіли в прес-службі Володимир-Волинської єпархії УПЦ .
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus