USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Волиньраді завелися «піаністи»

27 Квітня 2010 12:07
На пленарне засідання сесії Волиньради прибула менша кількість депутатів, ніж їхнє число висвітилося на табло системи «Рада».

На сесії, за підрахунками репортера «ВН» присутні 38 депутатів, в той час як система «Рада» показала цифру у 46 обранців. Приміром, депутат Володимир Шумський навіть не вставляв свою картку для голосування і відповідно не голосував.

Обранець Ігор Гузь запропонував в унісон діям Верховної Ради перенести розгляд депутатських запитів і звернень на кінець сесії. Луцький міський голова Богдан Шиба із місця закликав спочатку відкрити сесії Волиньради, що і було зроблено.

Депутат Віктор Чорнуха зауважив, що деякі депутати проголосували «за», проте їх немає у залі. Він додав, що перед початком сесії систему «Рада» варто перевіряти.

Голова Волиньради Анатолій Грицюк зауважив, що сесійний зал обласної ради часто дають в оренду зібранням громадян і після цього й трапляються нестиковки у роботі ради .

Деякі із депутатів підходили до технічних працівників, які обслуговують роботи сесії і цікавилися роздруківками голосування. Волинський губернатор Борис Клімчук зауважив, що в 1990-ті роздруківки не отримував навіть він. Ігор Гузь,як завжди, почав гукати про щось із місця. Депутат Петро Пронь у відповідь нагадав Ігорю Гузю, що він не голова Волиньради.

Обранець громади Володимир Бондар обурений тим, що питання по Чорноморському флоту, запропоноване Ігорем Гузем не потрапило до порядку денного, запропонував оголосити перерву, аби керівні фракції у Волиньраді мали нагоду порадитися. А ось депутат Віктор Чорнуха сказав, що він отримав нову картку і тому попросив перереєстрації.

«На табло 46 депутатів. Сесія правомочна. Про що ви говорите?, - сказав голова Волинської ОДА Борис Клімчук Депутат Олег Кіндер підтримав пропозицію Бондаря щодо оголошення перерви. У підсумку голова Волиньради Анатолій Грицюк оголосив у роботі ради перерву на 30 хвилин.

Після перерви і перевірки системи голосування сесія обласної ради продовжила роботу.

Зауважимо, що усі пропозиції депутатів, які виносилися на голосування не були прийняті. «За» було 40 депутатів із 46. Сергій Слабенко пояснив, що для позитивного прийняття рішення необхідний 41 голос або більше.

«Я розумію, що рішення по Чорноморському флоту не сподобається певній політичній силі і вже внесло розкол у суспільсьтво», - сказав Слабенко.

Нагадаємо, що на сайті "Волинських новин" триває пряма інтернет-трансляція сесії обласної ради.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus