USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У волинських братчиків – поповнення

13 Грудня 2010 13:31
До складу Волинського крайового братства Святого апостола Андрія Первозванного прийнято історика зі столиці Михайла Довбищенка.
Довбищенко – кандидат історичних наук доцент Центру українознавства Київського національного університету імені Тараса Шевченка, повідомляє інформаційна служба Волинської єпархії УПЦ КП.
Із Братством історик співпрацює давно. Він зібрав у столичних архівах документи про нього за 1617–1647 роки, надає допомогу у створенні братського музею, видав книгу «Волинська шляхта у релігійних рухах кінця XVI – першої половини XVII ст.», де висвітлено й діяльність братства.
Голова організації Андрій Бондарчук розповів, що тепер у Києві є чотири члени Волинського братства. Це – народний депутат України першого скликання Олександр Гудима, академік Микола Жулинський із дружиною Галиною, письменник, історик, лауреат Шевченківської премії Валерій Шевчук.
За статутом Братства це дає право на створення осередку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus