USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У «Волиньвугіллі» кажуть, що працівники затрималися у шахті через непорозуміння

16 Лютого 2011 15:23
Затримка підйому на поверхню частини працівників шахти №9 «Нововолинська» у понеділок 14 лютого не вплинула на технологічний процес вуглевидобутку та виробничої діяльності.
До цієї затримки призвела низка непорозумінь між частиною гірників та керівництвом шахти з причини нарахування заробітної платні, зміни порядку виплати коштів по лікарняних листах у зв’язку з набранням чинності Закону «Про єдиний соціальний внесок», матеріально-технічного забезпечення виробничої діяльності шахтарів. Про це повідомляє прес-служба ДП «Волиньвугілля».
У прес-службі переконують: «повідомлення деяких ЗМІ про те, що начебто гірники «на 12 годин замкнулися у шахті» є свідомою і зухвалою дезінформацією громадськості».
15 лютого відбулися робоча зустріч генерального директора цього державного підприємства Івана Костика та голови Волинського теркому профспілки працівників вугільної промисловості Юрія Калістратова з трудовим колективом шахти №9 «Нововолинська».
Генеральний директор ДП «Волиньвугілля» доручив керівництву шахти регулярно проводити зустрічі із колективами всіх дільниць, періодично інформувати працюючих про зміни у законодавчій базі та забезпечити абсолютно прозорий для усіх механізм нарахування заробітної платні.
У січні 2011 року шахта №9 «Нововолинська» підняла на-гора 13035 тонн рядового вугілля. План з видобутку виконано із показником 100,3%.
При плані проходження гірничих виробок у 160 метрів, у січні фактично пройдено лише 100 метрів, що склало 62,5% від необхідного завдання.
Заробітна платня виплачується вчасно, – запевняють у прес-службі. Її середній розмір за січень на шахті №9 «Нововолинська» складає у гірничих робітників очисного вибою 5214 гривень, у прохідників – 4812 гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
тет Показати IP 16 Лютого 2011 18:45
а що, боси кам’яно-вугільні? порушили ваш спокій шахтарі? десь ви їх мали, коли кажете, що, подумаєш, на кілька годин під землею затрималися. не від добра пішли хлопці на той вчинок і не від вашої брехливої зарплати. уже, бач, "доручив керівництву шахти регулярно проводити зустрічі із колективами всіх дільниць, періодично інформувати працюючих про зміни у законодавчій базі". нібито ситуації не знав раніше. не позортесь, керовники, вашими заявами про "свідому і зухвалу дезінформацію громадськості", а вивчіть раніше значення тих слів. зухвалість у тому, що люди були під землею більше зміни? чи в тому, що є проблеми із зарплатами?. а, може, дезінформація в тому, що з грудня нова шахта і копійки не отримала? от заяви ваші то справді белєбєрда на посному маслі...
PR Показати IP 17 Лютого 2011 09:34
Ця офіційна відмазка нагадує старий-добрий анекдот: "-Чи правда, що на Красній Площі роздають машини?" "- Так, але по-перше, не машини, а велосипеди, і не на Красній площі, а в Мухосранску, і не роздають, а крадуть".

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus