USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.97

У волинян незаконно вилучають землю

19 Жовтня 2010 09:51
На Волині набирає обертів проблема безпідставного та незаконного вилучення у громадян земельних ділянок.
Про це повідомив заступник голови Волинської облдержадміністрації Віталій Карпюк 18 жовтня під час обласної селекторної наради, пише прес-служба ОДА.
«Ця проблема дедалі набирає обертів, і вже майже у сотні волинян незаконно вилучені земельні ділянки... Сьогодні вистачає землі усім - як фермерам, так і забудовникам. І ніхто не має права безпідставно вилучати землі, якими людина користувалася багато років», - зазначив Карпюк.
На його думку, «проблема у спекуляції ділянками землевпорядників та землевпорядних організацій, які виготовляють державні акти на землю».
Як позитивний приклад, де зведено до мінімуму «базар» землі, назвав місто Володимир-Волинський.
Територіальні органи Держкомзему області та Волинська регіональна філія ДП «Центр ДЗК» у разі виникнення спірних питань щодо користування земельними ділянками, отримали доручення не проводити реєстрацію договорів оренди та державних актів на право власності на землю.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
ЧП Показати IP 19 Жовтня 2010 15:09
Якщо йдеться про землю у межах населеного пункту і яка згідно з генпланом призначена для житлово-громадської забудови, то пан Карпюк НЕ ПРАВИЙ. Населений пункт повинен розвиватись, а, значить, проводитись будівництво. Якщо ж цю землю надавати (залишати) для городництва чи ведення особистих селянських господарств, то де здійснювати будівництво і який тоді буде розвиток. Така заява такого рівня чиновника свідчить про його некомпетентність у містобудівній сфері або про його загравання з людьми. Тобто, міські і сільські голови, міські і районні архітектори "погані дяді", а В.Карпюк - "хороший дядя". Прикро, адже це ще й неповага та кривда фахівців.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus