USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Уперше на Волині позитивний приріст населення, - Ващенюк

18 Лютого 2010 15:31
Із 1996 року на Волині сьогодні вперше зафіксовано позитивний приріст населення – народжуваність перевищує смертність.
На колегії обласного управління здоров’я його начальник Ігор Ващенюк зазначив, що найвищі показники смертності у Старовижівському та Любешівському районах. Найменші – у Луцьку та Нововолинську.
Позитивний приріст населення зафіксований у Луцьку, Камінь-Каширському, Любешівському, Ковельському, Луцькому, Маневицькому і Ратнівському районах.
«Уперше за багато років зменшилися показники смертності у працездатному віці. У 2009 році цей показник зменшився із 632 на 100 тисяч населення до 520 людей. На мою думку, смертністю у працездатному віці набагато точніше відображає ефективність роботи медичної галузі, ніж загальна смертність», - сказав Ващенюк.
Волиняни помирають від хвороб, пов’язаних із проблемами системи кровообігу, травми, отримані у дорожньо-транспортних пригодах. За словами чиновника, підвищення штрафів ДАІ зменшило кількість померлих від травм у ДТП на третину.
Довідково:
51 % мешканців області – жителі міста, 49 – сільської місцевості. Чоловіки – 46, 9 %, жінки – 53, 1 %. Старших 18 років – 57, 2 %, діти – 22, 8 %.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus