USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Все більше онкохворих на Волині виліковують

17 Лютого 2015 17:17
Оскільки показник виживання онкохворих в області доволі високий, не боятися проходити обстеження та вчасно звертатися до лікарів закликають медики мешканців області.

Про це йшлося під час засідання колегії управління охорони здоров’я облдержадміністрації 17 лютого.

Аналізуючи ситуацію із онкозахворюваністю на Волині починаючи з 1957 року, начальник управління охорони здоров’я облдержадміністрації Ігор Ващенюк зазначив, що контингент хворих збільшується, але й більше хворих виліковують. Показники смертності стабільні та мають тенденцію до зниження. Рівень онкозахворюваності на Волині нижчий від загальноукраїнського, профілактичне виявлення захворювань 1-2 стадії на рівні минулого року (56,4%), 3-ї стадії – 14,2%.



Ігор Ващенюк закликав волинян не боятися онкології та вчасно звертатися до лікарів, адже в області в середньому 60,7% онкохворих проживають 5 та більше років (це міжнародний критерій, за яким після 5 років хворого знімають з обліку і він вважається здоровою людиною). На його думку, на Волині є можливість підняти показник виживання ще на 15%.

Варто зауважити, що ситуацію із захворюваністю на туберкульоз на Волині очільник управління охорони здоров'я визнав невтішною.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Цероз у пельку Показати IP 17 Лютого 2015 20:05
...навіть не хочеться цю маячню коментувати. Особливо характеристику в розрізі районів. як усе файноі гладко... як в тій народній мудрості: хвалять нас люди, мамо!!! Хочеться побажати оцим ескулапам, перефразовуючи покійного Кузьму: щоб вас лікувала вітчизняна медицина!
Я Показати IP 17 Лютого 2015 20:38
Якби орест менші суми гнув, то можливо більше людей зверталося б і вилоковували їх. Не всі можуть проплатити їхні забаганки
добряк Показати IP 17 Лютого 2015 20:47
нікому нераджу лікуватись в боголюбах як що є можливість лікуйтесь деінде .в післяопераційній жах чергового лікаря недокличешся .там навіть підлогі немає а воно тут рапортує ганьба

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus