USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

В Азарова Клімчука похвалили за експеримент

16 Вересня 2010 14:53
На засіданні Урядового комітету з питань розвитку галузей економіки та науково-інноваційної політики, що відбулося 16 вересня у Києві, розглянули питання «Про проведення у Волинській області експерименту з надання пільг у грошовій формі з оплати електроенергії».
Засідання відбувалося під головуванням першого віце-прем’єр-міністра України Андрія Клюєва. Основним доповідачем з цього питання виступав голова Волинської облдержадміністрації Борис Клімчук, розповіли у прес-службі ОДА.
Він повідомив, що проект постанови розроблено як експеримент можливого реформування системи пільг для підвищення ефективності їх надання найбільш соціально вразливим верствам населення. Діюча нині система пільг запроваджена ще на початку 90-х років. Існуючий порядок ґрунтується на принципі відшкодування витрат підприємствам, що надають послуги пільговикам, а не людям, які потребують допомоги держави. Запровадження ж адресних виплат пільговикам сприятиме посиленню їх соціального захисту, йдеться у повідомленні прес-служби.
Згідно з даними Єдиного державного автоматизованого реєстру пільговиків право на пільги, зокрема на електроенергію, має третина населення Волині. Впровадження експерименту забезпечить принцип соціальної справедливості, спростить порядок надання пільги, стимулюватиме економне споживання електроенергії, кажуть в ОДА. Запропонований на розгляд членів комітету проект постанови погоджено без зауважень із міністерствами фінансів, економіки, праці та соціальної політики, юстиції, Головним контрольно-ревізійним управлінням та Державним казначейством України.
Члени Урядового комітету одноголосно схвалили запропонований проект постанови.
На найближчому засіданні Кабінету Міністрів України очікується його затвердження.
Тому вже у ІV кварталі цього року волинські абоненти, які використовують елекроенергію на пільгових умовах, розрахуватимуться за спожиті послуги «живими» грішми.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Zenik Показати IP 16 Вересня 2010 15:58
Цікаво, а де вони всі візьмуть ці гроші, якщо державна кишеня пуста? Просто ніхто платити не буде. Ось весь експеримент.
Volunyaka Показати IP 17 Вересня 2010 00:26
Старий пердун!!! і хам!!!!! нехай вже на пенсію!! Дідо тобі вже пара!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus