USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

В Москві замовляють наші духовні книги для сліпих, - Волинська єпархія УПЦ МП. ФОТО

17 Грудня 2010 12:35
Тираж «Молитвослова», і «Закону Божого», підготовлених на Волині і виданих шрифтом Брайля для незрячих дітей і людей із вадами зору, через їх популярність будуть додруковувати.

Про це повідомив прес-секретар Волинської єпарїі УПЦ МП протоієрей Валентин Марчук.

У четвер, 16 грудня, в Українському домі відбулася презентація двох видів видань «Закону Божого», в тому числі й виданого для незрячих на Волині.

«Видання вже розповсюджено по всій України, Закон Божий є у всіх первинних організаціях, бібліотеках, навчальних закладах Українського товариства сліпих (УТОС) ― тобто там, де вчаться незрячі діти», - розповів Марчук.

Друге, доповнене видання Закону Божого для зрячих, здійснено Синодальним видавничим відділом УПЦ.

«Ми розпочали цю справу, коли побувавши в УТОСі, я побачив, що в незрячих людей немає духовної літератури. Поцікавився, чи є Біблія. З’ясувала що вона є, видана закордонними організаціями, проте Священне Писання ніхто не читає через складну й незрозумілу мову – для незрячих вона надто важка для сприйняття», розповів протоієрей Валентин Марчук.

«У 2006 році ми видали молитвослов з канонами і правилом до причастя. Результат був феноменальний. Знайшлися люди, наприклад, Леонід Джулінський, який перший допоміг нам видати ці книги і перші частини Закону Божого. Зараз цю ініціативу підтримав Василь Токарський», - додав Мачук.

«Коли Закон Божий було видано, з’ясувалося, що більшість людей з УТОСів України хочуть мати в себе і молитвослов, і Закон Божий», - запевнив Марчук.

«І хоча тираж книги складає близько 1000 екземплярів, ймовірно, що найближчим часом будуть здійснені додаткові друки. Вже зараз є замовлення із Дніпропетровська, Донецька і Москви. Собівартість видання становить приблизно 60-70 гривень», - повідомив він.

Після презентації видань у Києві голова прес-центру Волинської єпархії УПЦ МП та меценат проекту Василь Токарський зустрілися з предстоялелем УПЦ МП митрополитом Володимиром. Той відзначив благодійника ювілейним орденом митрополита Димитрія Ростовського.



Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Exaboto Показати IP 17 Грудня 2010 13:57
ех Вася, я був про тебе кращої думки :)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus