USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

В уряді сказали «так» монетизації пільг для волинян

24 Вересня 2010 10:55
Уряд нарешті затвердив експеримент, ініційований головою Волинської облдержадміністрації Борисом Клімчуком, який передбачає надання волинянам пільг у грошовому вигляді на оплату електроенергії.
У Кабміні затвердили Порядок надання громадянам пільг у грошовій формі з оплати електроенергії під час проведення експерименту у Волинській області, видавши відповідну постанову, яка оприлюднена на урядовому порталі, пише «СіД».
«Погодитися з пропозицією Волинської обласної державної адміністрації про проведення в області в другому півріччі 2010 р. експерименту із надання пільг у грошовій формі з оплати електроенергії громадянам, які мають відповідне право згідно із законом», – йдеться в документі.
Нагадаємо, 16 вересня на засіданні Урядового комітету з питань розвитку галузей економіки та науково-інноваційної політики, схвалили запропонований проект постанови.
Порядок передбачає, що громадянам, які мають право на пільги за кількома законами, призначається грошова виплата за одним законом, на вибір.
Дія Порядку не поширюється на осіб, які мають особливі заслуги і особливі трудові заслуги перед Батьківщиною.
Надання пільг у грошовій формі з оплати електроенергії здійснюють органи праці та соціального захисту населення на підставі заяви громадянина, який має право на відповідні пільги, і даних Єдиного державного автоматизованого реєстру осіб, які мають право на пільги.
Сума грошової виплати визначається, виходячи з розміру знижки, на яку пільговик має право згідно із законом, із урахуванням встановленої норми споживання електроенергії та тарифів на неї.
Грошові виплати здійснюються щомісячно через державні підприємства поштового зв`язку або перераховуються на особовий рахунок пільговика в банку – на його вибір.
Фінансування витрат, пов`язаних із проведенням експерименту, здійснюється за рахунок субвенції з Державного бюджету місцевим бюджетам на надання передбачених законодавством пільг і житлових субсидій населенню.
З текстом цієї постанови Кабінету Міністрів України можна ознайомитися на сайті уряду.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
софія Показати IP 24 Вересня 2010 12:14
повна "фігня". Це я маю знову ходити і стояти в черзі, щоб отримати 5 грн. А не пішов би сам Климчук оформляти пільги та стояти в черзі. А саме цікаво, що ми будемо мати у результаті? Яку проблему і для кого таким чином вирішено? І знову все це з думкою про мене і для мого добробуту. Достали!!!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus