USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Влада зробила мало для інвалідів, – Курилюк

1 Грудня 2010 13:09
На Волині мешкає близько 77 тисяч людей з обмеженими фізичними можливостями – з них менше половини працевлаштована.

Про це йшлося 1 грудня під час урочистостей з нагоди Міжнародного дня інвалідів, який відзначатиметься 3 грудня.

Як розповіла начальник обласного управління праці, соціальних питань та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи Софія Сагаль, в області постійно ведеться облік неповносправних людей, які потребують соціального захисту. Більшість з цих громадян, каже вона, є пільговиками і отримують матеріальну допомогу.

Подякував за активну життєву позицію усім присутнім на урочистостях інвалідам заступник голови Волинської ОДА Олександр Курилюк. Найактивнішим від імені голови облдержадміністрації він вручив почесні грамоти та подяки.

Разом з тим посадовець зізнався, що влада зробила далеко не все, що могла. Так, в області мало пандусів для візочників, спеціальних світлофорів для неповносправних. Тому, пообіцяв Курилюк, плануючи свою подальшу роботу, влада області намагатиметься враховувати потреби інвалідів.

«Суттєві зміни будуть можливі тільки тоді, коли будуть серйозні зміни у законодавстві. Сьогодні така ініціатива в уряду є», – запевнив він.

Окрім того, почесні грамоти на подяки активістам та працівниками сфери вручили і від імені голови Волиньради та луцького міського голови.

Довідково:

Міжнародний День інвалідів у 1992 році проголосила Генеральна Асамблея Організації Об’єднаних Націй.

Відзначення 3 грудня спрямовано на привернення уваги до проблем інвалідів, захист їхньої гідності, прав і благополуччя, на привернення уваги суспільства до переваг, які воно отримує від участі інвалідів у політичному, соціальному, економічному і культурному житті.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
007 Показати IP 1 Грудня 2010 13:40
а у Києві ліквідують інтернат для самотніх пенсіонерів.задороге задоволення

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus