USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.70 9.88

Владика Михаїл освятив храм у Ковелі. ФОТО

8 Квітня 2010 18:43
7 квітня, коли в соборі Благовіщення Пресвятої Богородиці у Ковелі відзначають престольний празник, тут відбулось урочисте освячення нижнього храму.

При відбудові цього Божого дому, який було вщент зруйновано за радянських часів, віднайшли фундамент давньої церкви. Цю знахідку, як історично-духовну цінність, залишили недоторканною під склом у нижньому храмі.



Божественну Літургію очолив архієпископ Луцький і Волинський Михаїл.



«Благовіщення Пресвятої Богородиці – це свято, що є провісником народження Ісуса Христа, який своїми стражданнями та смертю викупив нас від гріха. Почувши радісну звістку від архангела Гавриїла, Діва Марія спочатку дивується. Однак, не сперечаючись, з покірністю промовляє: «Нехай буде по слову твоєму». Зі смиренням приймає благовістя й виконує те, що благословляє Їй Бог», - зазначив владика під час проповіді.



Тому, звертаючись найперше до жінок, архіпастир наголосив на найвищому служінні жінки, як про це сказано у Святому Письмі: «жінка ... спасеться через народження дітей, якщо буде у вірі й любові та в святості з цнотою».



«Тож не варто змагатись з чоловіками у силі, – підкреслив архієрей, – Жінці потрібно залишатися просто жінкою: виховувати дітей, берегти домашнє вогнище й дотримуватися Заповідей Божих. Найважливіше – бути смиренними за прикладом Богородиці. Ось саме та місія жінки, яка покладена їй Богом».



Після Літургії отця Василя було нагороджено хрестом із прикрасами. А найактивніших меценатів Анатолія Ципящука й Олександра Синьчука – орденами Юрія Переможця.



Насамкінець пройшов хресний хід навколо храму з іконою святої великомучениці Варвари. Коло могили попереднього настоятеля протоієрея Петра Левочка, який трагічно загинув 5 років тому, відслужили заупокійну літію.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus