USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Вода підійшла впритул до помешкань волинян. ВІДЕО

10 Лютого 2011 12:23
У селі Заболоття Ратнівського району вода заповнила підвали, доверху піднялася в криницях і вже впритул підійшла до житлових будинків.
«Оце в мене закопана картопля на насіння. Та, що їсти, ми вже вибрали вчора. А ця залишилася. От подивіться, скільки тут води і яке може бути насіння і що з нього може вирости», – каже місцева мешканка Любов Корсак. Про це повідомляє Телеканал новин 24.
Від повені село Заболоття потерпає 3-5 роки. Причина, кажуть люди, дренажна система, яка вже давно не працює, і вода не має куди стікати. Торік сільська рада виділила на осушення людських земель і вулиць 10 тисяч гривень, ще 5 тисяч люди зібрали самі. Проте самотужки боротися з паводками вони не в силі.
«Минулого року був капітальний ремонт насосної станції, де було відремонтовано з восьми 4-5-6 двигунів, які качають воду, – розповів сільський голова Віктор Головій. – Але якби вони качали цілодобово, цієї ситуації не було б».
Допомогти людям обіцяє міністр надзвичайних ситуацій. Гроші на це, запевняє, в уряді є. Щоправда додає, остаточно вирішити ситуацію навряд чи вдасться.
«Ніколи не можна казати про те, що щось не може бути надзвичайне. Ми живемо в природі і казати, що не буде повеней, не буде підтоплень, неможливо», – каже міністр надзвичайних ситуацій України Віктор Балога.
Останні роки, повідомив керівник Волинського гідрометцентру, вода на заплавах стоїть 327 днів, при тому що повінь починалася навесні. Що буде цього року – не прогнозує ніхто.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Лучано Показати IP 10 Лютого 2011 17:14
Я в шоці від слів так званого міністра. Це соплежуй якийсь. Прослухайте ще раз цю мову. От Нестор Шуфрич - оцей був конкретний. Пацан сказав - пацан зробив.
Ладомир Показати IP 10 Лютого 2011 18:48
Забули сказати шо "москалі винні" вони ж у всьому винні. За союза такого не було!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus