USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.90

Волинь може залишитися без субвенцій на розвиток

16 Квітня 2010 17:33
Якщо на Волині не буде затверджена «Схема планування території області», то Мінекономіки не виділить області жодної копійки субвенцій на будь-який об’єкт, передбачений угодою регіонального розвитку між урядом та облрадою.

Про це повідомив начальник обласного управління містобудування та архітектури Яким Сеник на засіданні обласної комісії з питань місцевого самоврядування населення та розвитку територій.

Схема планування області вже розробляється понад десять років. За цей час вихідні дані оновлювалися вже тричі. Неодноразово проектні роботи призупинялися через недостатнє фінансування.

Загальна вартість проектних робіт сягає 925 тисяч гривень. Для того, щоб проектанти закінчили роботу над схемою, потрібно виділити з обласного бюджету майже 205 тисяч гривень.

«На розробку проекту потрібно близько 70 тисяч, понад 40 тисяч – на експертизу проекту. Крім того, потрібно додати розділ про інженерно-технічні заходи з цивільної оборони у містобудівній документації. Цього вимагають державні будівельні норми. Для завершення проектних робіт не вистачає 204 тисячі гривень, які потрібно виділити з обласного бюджету», - каже Сеник.

Якщо гроші будуть виділені, то вже у серпні, обіцяють проектанти, розпочнеться обговорення схеми. А в листопаді документ подадуть на затвердження.

«Схема планування території Волинської області» буде розрахована на 25 років. Нею передбачено будівництво об’їзних доріг навколо міст Луцька, Ковеля, Володимира-Волинського, Ратного, Горохова. Заплановано побудувати нову гілку залізничного сполучення від станції Ковель», - розповів чиновник.

Яким Сеник пообіцяв, що частина Схеми буде присвячена й рекреаційному розвитку територій та будівництву туристичних об’єктів.

Крім того, чиновник запевнив, що «Схема планування територій Волинської області» не суперечитиме генеральним планам, які уже затверджені в окремих населених пунктах Волині.

Обласна комісія з питань місцевого самоврядування населення та розвитку територій ухвалила рішення підтримати пропозиції управління архітектури щодо виділення коштів на розробку Схеми.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
маруся Показати IP 16 Квітня 2010 17:52
про яку схему говориться? розкажіть непутящій!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus