USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Волинян агітуватимуть не продавати голоси за гречку

8 Травня 2014 13:10
Не лише великі міста, а й малі села має на меті охопити всеукраїнська інформаційна кампанія «Прийди на вибори! Захисти державу!».

Про це йшлося під час прес-конференції, присвяченій старту кампанії, що відбулася 8 травня у Луцьку.

Як розповіла заступник голови «Асоціації Молодих Реформаторів» Марія Доманська, «Прийди на вибори! Захисти державу!» - це інформаційна кампанія, яка стартувала у 16 областях України і має на меті охопити не лише великі міста, а й маленькі села та селища. Організатори просвітнього проекту – мережа «Громадські ініціативи України», партнер у Волинській області – ВОМГО «Асоціація Молодих Реформаторів».

Мета кампанії полягає в тому, щоб поінформувати громадян та мотивувати їх піти на дострокові президентські вибори, які є важливими для всього українського суспільства. З її слів, важливою є мобілізація виборців на локальному рівні. Інформаційна кампанія полягатиме у поширенні української символіки – прапорців та синьо-жовтих стрічок та закликах не просто прийти на вибори, а проголосувати чесно – не піддаватися на підкуп кандидатів у президенти, не брати участь у фальсифікаціях, виявляти та фіксувати порушення під час виборів.

До кампанії на Волині долучаться Самооборона Майдану та Автомайдан України, також долучатися до акції закликають волонтерів. Організатори формуватимуть мобільні групи по 7-10 осіб, які виїжджатимуть у райони.



Представник «Асоціації Молодих Реформаторів» Антон Євтушок розповів, що акцією на Волині охоплять усі районні центри, а також більші міста, селища та села, зокрема Колки, Мар’янівка, Берестечко, Нововолинськ, Торчин, Устилуг та інші. Щодня планують охоплювати мінімум три більші населені пункти, паралельно приїздитимуть у села неподалік цих населених пунктів. У кожному з них обиратимуть місце найбільшого скупчення людей, де, оголошуючи інформацію про акцію, поширюватимуть матеріали.

Акція стартує 9 травня у Луцьку, де поблизу меморіального комплексу «Вічна слава» роздаватимуть українську символіку.

Цікаво, що для проведення кампанії на Волині у область привезли 2,5 кілометра синьо-жовтої стрічки, а у східних областях її буде ще більше. Зі слів організаторів, у Луцьку в управління внутрішньої політики передали 100 метрів стрічки для поширення серед населення.



Автомайданівець Олег Бондарук розповів, що під час акції зустрічатиметься з представниками осередків Автомайдану на Волині та інформуватиме їх про заходи. Вони займатимуться доставкою людей до місця проведення акції та роздаватимуть матеріали разом із громадськими активістами та волонтерами.

Представник Самооборони Майдану Богдан Климчук повідомив, що самооборонівці в районах також допомагатимуть інформувати населення. Вони здійснюватимуть інформування населення у зв’язку з тим, що вийшов наказ Самооборони Майдану про створення батальйонів територіальної оборони при Збройних Силах України. Паралельно із інформуванням про вибори, записуватимуть у резервні батальйони добровольців.

Графік відвідин районів організатори акції опублікують у соцмережах та ЗМІ.



Голова «Асоціації Молодих Реформаторів» Дмитро Безвербний повідомив, що важливо, щоб під час акції у кожному районі створили майданчик, де могли б зустрітися громадсько активні люди. З його слів, після таких зустрічей, можливо, виникнуть нові громадські ініціативи у районах.

«Зараз важливо працювати з виборцями. Адже багато фальсифікацій відбувається у сільській місцевості, де менша увага прикута до виборчих дільниць. Важливо там провести просвітницьку кампанію та дати людям зрозуміти, що вже минув той час, коли свої голоси продавали за 200-500 гривень чи мішок гречки, тому що на цих виборах голос кожного виборця неймовірно важливий», - наголосила Марія Доманська.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Рожищанин Показати IP 8 Травня 2014 17:39
Запитайте у Безвербного, ким був його дідусь по материнській лінії?
белое крыло Показати IP 8 Травня 2014 17:48
Продавайтесь за ак-74 ПЗРК .АГС-17.ПМ.АКМ.АКСУ.СВД.и т.д...это хоть что то.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus