USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Волиняни обирають європейську освіту*

21 Червня 2016 11:00
Лучанка Анастасія Романюк здобуває вищу освіту в Польщі. Серед багатьох вузів вона обрала Університет інформаційних технологій та менеджменту в Жешуві (УІТМ). «Я задоволена. Навчання тут на дуже високому рівні і ціна не б’є по кишені – отримувати стипендію можна від першого семестру навчання», – запевняє дівчина.

Анастасія обрала рідкісний напрям навчання – Aviation Management. УІТМ є одним із кількох вузів в Європі і єдиним в Польщі, де готують таких спеціалістів. Патроном факультету є найбільший авіаперевізник Європи – Lufthansa. «Заняття проводяться англійською мовою. Тому можна не лише вивчити польську мову, але й потренувати англійську. Для моєї професії це дуже важливо», – вважає дівчина.
Стипендії для українців

Диплом, що визнається роботодавцями і на Заході, Анастасія здобуває майже безкоштовно. В УІТМ діє унікальна система – стипендії від початку навчання. Їх призначають за результатами тесту IQ, що проводиться наприкінці вступної кампанії. «В першому семестрі я отримувала стипендію, що складала 85% вартості навчання. Пізніше – стипендію за успіхи в навчанні», - розповідає студентка УІТМ.
Освіта без кордонів

Свій четвертий семестр навчання Анастасія проводить по програмі студентського обміну в Німеччині. «В моїй групі є студенти, які мають досвід роботи, наприклад в Lufthansa. Це і лякає, і мотивує», - запевняє студентка УІТМ. Окрім занять, дівчина відвідує додаткові лекції, конференції та екскурсії в найбільших аеропортах Німеччини.

До роботи в міжнародному колективі Анастасія звикла. УІТМ постійно запрошує викладачів з різних країн. «Ми не тільки вчимось у професіоналів зі світовими іменами, але й налагоджуємо контакти для майбутньої співпраці», - вважає Анастасія.
Не знаєш, який напрям навчання обрати? Пройди тесті дізнайся, в якій галузі тобі вдасться досягти успіху.

Ознайомитись з напрямами навчання в УІТМ можна ТУТ.

Радимо переглянути теж фільм про університет:
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
123 Показати IP 21 Червня 2016 11:42
Все это очень здорово и красиво! А вот какие шансы, что она после обучения вернётся работать в Украину? Зеро!
Надія Показати IP 21 Червня 2016 17:46
Не зовсім зрозуміло, чим така відома Анастасія Романюк ( хіба що за прізвищем ), дуже багато лучан і лучанок здобувають освіту і в Польщі і в багатьох інших європейських країнах і на дуже хороших і серйозних факультетах. Якщо ця стаття з метою реклами, то це медвежа послуга для нашої української освіти і свідчення того, що наша вища освіта в глибокій кризі, а потенційних майбутніх студентів закликають поступати у європейські виші. Але дуже риторичне питаня "А що далі.....?"
раціо до Надія Показати IP 21 Червня 2016 20:10
А далі може вийде заміж за поляка і поміняє прізвище. А ні то шукатиме в Польщі роботу для наших заробітчан і житиме з цього. Багато з тих "успішних" студентів тільки з цього й живе.
робітник Показати IP 21 Червня 2016 20:26
знаю , що вони підзаробляють в нас одним місцем і тому хвалять таке життя. освіта в польші для наших НОЛЬ. Але можливо підзаробити ........
User Показати IP 21 Червня 2016 21:38
Молодчинка Настя! Буде мати реальну європейську освіту, а не нашу політеховську, яка нікому не потрібна, і хабарництво на всіх рівнях, від вступу до диплому.
Анна Показати IP 23 Червня 2016 11:48
Це - промо стаття польського вишу . Приклад реальний. На всі питання, що в коментах вище, кожен шукає свою відповідь самостійно. Сумно, що кращі діти їдуть навчатися по світу, покидаючи Україну, бо не тільки проблеми української освіти змушують це робити, ТУТ ВОНИ НЕ МАЮТЬ МАЙБУТНЬОГО...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus