USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Участь волинян у російському форумі розкритикувала Громадська рада при ОДА

10 Травня 2018 17:11
Заступник очільника Громадської ради при Волинській облдержадміністрації Володимир Данилюк прокоментував поїздку кількох відомих луцьких діячів у російське місто Брянськ на "Форум переможців", де вони представляли Україну, інформує Під прицілом.

Серед них – голова громадської організації "Центр міжкультурних комунікацій" (кол. "Російський культурний центр ім. В.Черномирдіна") Ольга Саган, співзасновник організації Волинських авіалюбителів, артист Волинської філармонії Ілля Сметанін, голова громадської ради при голові Волинської ОДА Олександр Волянюк, голова правління ОСББ на вул. Карпенка-Карого, 9 Валерій Корпач, а також голова Волинської обласної організації ветеранів України Олександр Булавін.

Ситуацію, яка склалася прокоментував заслужений журналіст України, заступник очільника Громради Володимир Данилюк.

"Як заступник голови Громадської ради засуджую його участь в організованій Кремлем провокації. На засіданні Громради ця тема взагалі не обговорювалася, а поїздка Волянюка в РФ – його власна ініціатива. Громадська рада не уповноважувала його на це і не має до поъздки жодного стосунку. Думаю, відповідні органи дадуть цьому факту належну оцінку. І хоча термін повноважень нинішньої ради вже завершується, Волянюку треба негайно звільнятися з посади за дискредитацію дорадчо-консультативного органу", – сказав Данилюк.

Питання виникають і антиукраїнські заяви "діячки" Ольги Саган, зі слів прес-служби СБУ, співпрацювала зі спецслужбами Російської Федерації, задля проведення чергової, режисованої в Росії, фейкової акції, спрямованої на розхитування ситуації в Україні. Під час візиту до Росії вона дала інтерв'ю місцевому радіо, в якому відзначилась такими словами:

"Дуже страшно, коли ветерани сьогодні не можуть надіти георгіївську стрічку, тому що це загрожує терміном у в'язниці. Це дуже страшно, коли ти не можеш святкувати 9 травня і співати російські військові пісні".

"Прибрали справжніх героїв, замінили їх уявними бандерами".

"Дуже сильно вдарили по триєдності наших народів".

"У нас, на жаль, робиться Україна для українців. У нас скоро, напевно, будуть у школах вимірювати черепа, щоб зрозуміти, хто ти за національністю".

СБУ не має права закривати очі на такі заяви і зобов'язана притягнути Саган до відповідальності за антидержавницьку позицію, пише Під прицілом.

Відзначимо, що членом Громадської ради є ще один діяч, який неодноразово виявляв свою антиукраїнську позицію, – Назар Романюк. Раніше він був активним членом ГО "Український вибір", яку очолює кум президента РФ Володимира Путіна – Віктор Медведчук.
Назар Романюк (ліворуч), Олександр Волянюк (праворуч)

Як один з координаторів "Українського вибору" у Луцьку, свого часу Назар Романюк збирав підписи за об’єднання з РФ у спільний союз та всіляко агітував за це волинян напередодні Євромайдану.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Микола Показати IP 10 Травня 2018 23:40
Вислати їх до рашки хай їм там буде добре.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus