USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинська духовна семінарія може стати академією

26 Жовтня 2010 15:53
Через рік Волинська духовна семінарія УПЦ КП, яка цьогоріч святкує 20-річчя, може отримати статус академії.
Про це під час прес-конференції повідомив архієпископ Луцький і Волинський Михаїл.
Він зазначив, що вже проведені перші кроки для реорганізації навчального закладу. Така зміна підвищить його статус та дозволить навчати не лише майбутніх священнослужителів, а й звичайних студентів, які хочуть отримати богословську освіту.
За словами архієпископа, цього року триватиме процес підготовки педагогічної бази для викладання. Навчання буде проводитися за новітніми методами і стане своєрідним «ноу-хау» в навчанні богослів’ю. Зараз завершується будівництво нового п’ятиповерхового приміщення семінарії, яка була зруйновна внаслідок підпалу у 2005 році.
Нині в закладі вчаться не лише волиняни, а й студенти з інших областей України, а також інших держав. Загалом, за словами ректора семінарії протоієрея Ігоря Швеця, в семінарії вчиться 80 студентів на стаціонарі та 39 на заочному відділенні. Серед викладачів – 34 педагоги, в тому числі 10 кандидатів богословських наук.
У рамках відзначення ювілею семінарії 27 жовтня об 11-й годині в обласній юнацькій бібліотеці розпочнеться науково-практична конференції «Волинська духовна семінарія (до 20-річчя відродження)». За результатами дійства працівники семінарії планують видати збірники.
Цьогоріч своє 20-річчя святкує і архієрейський хор «Оранта». 27 жовтня о 18-й годині в облмуздрамтеатрі імені Тараса Шевченка відбудеться його святковий концерт.
Наступного дня, 28 жовтня, божественною літургією буде відзначено ювілей єпископського служіння владики Михаїла в соборі Святої Трійці.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Баба Килина Показати IP 26 Жовтня 2010 21:04
Дебіли, які зривають шапки з прохожих і мочаться в штани, від того розумніші не стануть.
ВВ Показати IP 27 Жовтня 2010 08:35
Бабо Килино, ти про що?
Баба Килина Показати IP 27 Жовтня 2010 10:28
Про те, хто сьогодні навчається в духовних закладах і що з них виходить. Так і буде, доки їх вчитимуть отці Сергії.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus