USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Волинські селяни заборгували за «комуналку» 60 тисяч гривень

19 Березня 2014 10:35
Загальна сума боргу за використані комунальні послуги жителями сіл, які підпорядковуються Підгаєцькій сільській раді, становить близько 60 тисяч гривень. У сільраді не знають, як погасити борги перед комунальними підприємствами за надані населенню послуги.

Окремі жителі сіл, які підпорядковані сільраді, систематично не погашають заборгованість за надані послуги. Зокрема, це стосується оплати за водопостачання, каналізацію, вивіз сміття, тощо. Загальний борг жителів перевищує суму в 60 тисяч гривень.

Відсутність коштів створює чималі проблеми не тільки для боржників, але й для людей, які справно платять за надані послуги. Так, окремі жителі села Струмівка розповіли, що їх змушують оплачувати послуги з вивозу сміття на рік наперед.

«Машина стала, сміття не вивозять», - бідкається секретар Підгаєцької сільської ради Ольга Овсіюк.
У сільраді заявляють, що ситуація з боргами дійсно критична.

«Якщо не знайдемо до 1 квітня 15 тисяч – то нам повиключать світло і воду. Зараз з тим не граються – раз і все. Сміття он вже не вивозять!», - розводить руками у відчаї звільнений сільський голова Юрій Семенюк.
У сільраді кажуть, що суми, які заборгували місцеві жителі – різні. Хтось винен 40 гривень, а є й такі, хто повинен віддати більше 2000 гривень.
«Є в нас одна жіночка, яка взагалі за воду не платила ні копійки. Зірвала лічильник на воду, і викинула, ну уявляєте? Хіба так можна?!», - у відчаї розводить руками колишній сільський голова.

Секретар сільради Ольга Овсіюк зазначає, що стан справ суттєво погіршився після того, як депутати проголосували за відставку сільського голови Юрія Семенюка. Мовляв, займатись питаннями боржників тепер нікому. А сама впоратися з проблемами, у яких вона малокомпетентна, жінка не може (після відставки сільського голови його повноваження переходять саме до неї як до секретаря сільради).

«В нас була домовленість: я буду робити роботу, яку я можу робити. Я не є господарником, тому керувати комунальним господарством я не можу», - каже Ольга Овсіюк.

Вихід із складної ситуації місцеві депутати бачать у створенні громадської ради при сільраді. До неї мають увійти люди, компетентні у різних питаннях.

«Це потрібно для того, щоб допомогти секретарю виконувати ті обов’язки, які стоять перед нею. По сміттю ж ніхто не хоче ходити», - заявив насамкінець заступник голови Луцької райради Вадим Веремчук.


Нагадаємо,25 лютого представники самооборони та автомайданівці завітали до голови Підгаєцької сільради Юрія Семенюка, і той написав заяву про відставку.

Того ж дня його заяву підтримали депутати сільради.

Попри те, що 14 березня більшість депутатів заявили, що відкликають голоси, Юрій Семенюк поки що не є голової сільради.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus