USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Волинські міліціонери приміряли німецьку форму. ФОТО

19 Липня 2010 12:06
У німецькому місті Штуккенброк із п’ятиденним візитом побувала волинська делегація правоохоронців - волиняни вивчали досвід роботи німецької поліції із протидії злочинності, налагодження зв’язків та взаємодії між правоохоронними органами обох держав.

Про це інформує прес-служба обласного управління МВС.

Структура німецької поліції дещо відрізняється від української міліції. Керівник адміністрації і керівник поліції – це одна й та ж особа. Тому, відповідно, фінансування здійснюється з двох бюджетів – як з місцевого, так і з федерального.

Цікавим є і той факт, що поліція у Німеччині користується великим авторитетом у населення. На одне робоче місце бажаючих працювати 8 чоловік.

«Під час візиту наша делегація мала можливість відвідати школу поліції Штуккенброк району Ліппе. Це на зразок нашого Училища підготовки працівників міліції. Як позитив слід відмітити, що всі практичні заняття проводяться в умовах наближених до реальних і відпрацьовуються усіма учасниками навчальної групи без винятку», - розповідає учасник відвідин, заступник начальника УМВС – начальник Штабу обласного УМВС Василь Куць.

«До прикладу: навчальні стрільби здійснюються в умовах, наближених до реальних. Відпрацьовуються різні варіанти дій затримуваної особи, в основному на дистанціях 6-8 метрів. До речі, саме таку методику ми наразі плануємо запровадити у нашому центрі підготовки.

Таке собі «навчання в умовах вулиці» дасть можливість молодим курсантам максимально адаптуватися до своєї майбутньої службової діяльності. Під час відвідування школи кінологів ми ознайомилися з умовами утримання службових собак, методикою їх дресирування. Нам було продемонстровано роботу пошукової собаки по виявленню вибухонебезпечних предметів та слідової собаки по переслідуванню злочинця.

Зокрема, для розшуку злочинців по сліду застосовується австрійсько-мисливська порода собак, яка володіє надзвичайно точним поверхневим нюхом. Слід відмітити, що дуже багато уваги приділяється дресируванню собак по виявленню трупів-утоплеників та вибухонебезпечних предметів.

– Чи є у німецької поліції якісь передові надбання, які можна було б перейняти волинській міліції?

– Так, звичайно. Перш за все, це – матеріально-технічна база. Адже в електронному варіанті у поліціянтів зберігаються усі плани-схеми та фотографії особливо важливих об’єктів, таких як школи, торгові центри, лікарні, вузи, що дає неабияку можливість керувати діями нарядів з центру управління. Технічна база є настільки потужною, що навіть дає можливість одному правоохоронцю затримати злочинця і повністю довести його вину. Наприклад, працівникові патрульної служби, який затримав злочинця, для доказу його вини зовсім не потрібно знаходити свідків та понятих. Усе це виконує модернізована новітня техніка. Одним словом, це значно полегшує роботу поліціянтів.

Крім того, ми мали можливість відвідати так званий підрозділ поліції автомобілів Штуккенброка. Мушу сказати – вражаюче! Спостереження за всіма учасниками дорожнього руху здійснюється в автономному режимі технічними засобами, тобто фотокамерами, пересувними комплексами. Усі вони закріплені на законодавчому рівні, тобто у правоохоронців ніколи не виникає проблем із доказовою базою порушників.

Фототаблиці із вказаними порушеннями правил дорожнього руху є підставою для накладення та сплати штрафу. Важливий той факт, що за керування автомобілем у стані алкогольного сп’яніння будь-якого порушника чекає кримінальна відповідальність. Цікавим є те, що одним із найгрубіших порушень ПДР є недотримання дистанції. Зумовлено це значним швидкісним режимом у Німеччині.

– Василь Іванович, чи є що німецькій поліції запозичити у нас?

– Так, звичайно, це – наша мужність і відданість справі. Без сумніву можу сказати, що наші правоохоронці живуть своєю професією. І заради безпеки свого народу ладні ризикувати життям.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
VSC Показати IP 19 Липня 2010 12:29
"– Василь Іванович, чи є що німецькій поліції запозичити у нас? – Так, звичайно, це – наша мужність і відданість справі. Без сумніву можу сказати, що наші правоохоронці живуть своєю професією. І заради безпеки свого народу ладні ризикувати життям." Браво, редакция, иронию оценил. Эту статейку надо в разделе юмор размещать. :)
Fantom Показати IP 19 Липня 2010 12:55
вчіться хлопці, вчіться... в Грузії, в Німеччині.. але куди ж вам, і так добре, головне своє пузо набити. Так що, нам до того часу, коли поліціянти будуть користуватись повагою у населення, ще срать, вибачте і срать
Gala Показати IP 19 Липня 2010 17:31
Так, звичайно, це – наша мужність в боротьбі за грошові купюри і відданість справі. Без сумніву можу сказати, що наші правоохоронці живуть своєю професією. І заради безпеки свого карману ладні ризикувати життям народу."
gala Показати IP 19 Липня 2010 17:39
Так, звичайно, це – наша мужність в боротьбі за грошові купюри і відданість справі. Без сумніву можу сказати, що наші правоохоронці живуть своєю професією. І заради безпеки свого карману ладні ризикувати життям народу." Це був би чесний і моральний варіант відповіді. А так - мамо нас люди хвалять. Хто? - Ти мене а я тебе.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus