USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Волинські морги працюють без морозильних камер

26 Березня 2010 13:50
Лише три із 14 волинських моргів мають нормальне холодильне устаткування.

Під час колегії управління охорони здоров’я облдержадміністрації начальник обласного бюро судово-медичної експертизи Ігор Жибак розповів, що лише із 14 моргів один знаходиться на балансі бюро. За всі інші доводиться платити оренду. Морги у районах зазвичай розміщуються при центральних районних лікарнях. Холодильні камери є у Ратно, Іваничах і Луцьку.

Патологоанатоми в обласному центрі працюють у колишньому адміністративному будинку, навіть без витяжки. Обладнання, на якому працюють експерти – 1970-80-тих років. Бюро судово-медичної експертизи працює на обмеженому фінансуванні.

Праця у бюро залишається непопулярною. Незважаючи на 6 вакантних місць, до бюро у минулому році прийшов проходити інтернатуру лише один молодий спеціаліст.

«На жаль, у 2008-2009 роках в бюро від онкозахворювань померло 4 чоловіки. Не знаю, чи це пов’язано із умовами праці», - зауважив чиновник.

Торік у луцькому морзі була проведена гідроізоляція і перекритий дах. «Для моргів – найбільша проблема – це грибок. Бракує у бюро і автомобілів для виїздів на випадки. У нас шість автомобілів. Вони ще їздять, але обережно. Будуть списуватися, а заміни немає», - сказав Ігор Жибак.

Щодо статистики, то працівники бюро торік здійснили близько 1 500 виїздів на місце автопригод. Причому, вони виїздять цілодобово й в межах області.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus