USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Волинські пестициди вже завантажують у контейнери

26 Листопада 2010 12:02
На Волині почали перевантажувати протерміновані засоби захисту рослин у спеціальні контейнери, аби потім вивезти їх до Польщі на утилізацію.
Непридатних отрутохімікатів, що залишилися на Волині з часів Радянського Союзу, в області зберігається 71 тонна. Перевантаження у контейнери, що відповідають євростандартам, почалося 23 листопада, повідомляє ВОДТРК.
«Раніше такого клопоту не було, бо вивозили отрутохімікати до Сумської області, тепер з’ясувалося, що в Україні ці відходи неможливо утилізувати», – розповіла начальник Державного управління охорони навколишнього природного середовища в області Світлана Якубишена.
З її слів, в області зараз працюють фахівці ДП «Національний центр поводження з небезпечними відходами», єдиного підприємства в Україні, яке має всі дозвільні документи.
У грудні непридатні ортутохімікати вивезуть до Польщі.
Світлана Якубишена запевнила, що цього року вдасться вивезти усі протерміновані засоби захисту рослин. Вона каже, що якщо і залишаться якісь необліковані отрутохімікати, то небагато.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
IgorOkCJ Показати IP 26 Листопада 2010 12:41
ну що ж, можна тільки побажати: щасливої дороги =)))! нарешті здихаємось))!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus