USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинські семінаристи відзначили Актовий день

24 Жовтня 2009 12:36
Святковий концерт, присвячений Актовому Дню Волинської духовної семінарії УПЦ Київського Патріархату, відбувся вчора у стінах Палацу культури Луцька. Про особливості навчання сучасних семінаристів розповів ректор закладу протоієрей Ігор Швець, – 24 жовтня інформує репортер «Волинських новин».
Урочистості були також приурочені до Дня собору всіх святих землі Волинської. 
«Усі семінаристи знаходяться під опікою святих, тож сьогоднішнє свято не випадковість», - зазначив протоієрей Ігор Швець. «Звичайно, наші учні живуть, як  усі у 3-му тисячолітті. Відповідно, у них не такі погляди на життя, як, скажімо, у мене у молоді роки. Але все ж хвилювання, що турбують душу кожного, лишились ті ж самі. Є незмінні речі, на які ми ставимо наголос. Та світ став надто складний, і ми маємо бути готовими до тих перемін, які  маємо», - додав він.
Семінаристів привітали учні та викладачі Луцької музичної школи №1, а також вихованці недільної школи «Центр християнського виховання дітей та молоді».
На свято також прибули колишні випускники семінарії – єпископи та священики не лише з Волині, а й з Полтави та Рівного. Попередньо у стінах духовної семінарії відбулась наукова конференція, а у Свято-Троїцькому соборі – Божественна Літургія. Молебень, приурочений Собору Волинських святих,  відправили архієпископи Луцький і Волинський Михаїл, Черкаський і Чигиринський Йоан, єпископи Вінницький і Брацлавський Онуфрій, Полтавський і Кременчуцький Федір, Дрогобицький і Самбірський Матфей, Кіровоградський і Голованівський Марк. Більшість духовенства, яка взяла участь в урочистому служінні, зокрема, владики Федір, Матфей і Марк, – випускники Волинської духовної семінарії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus