USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинян просять узаконювати своє житло

5 Вересня 2010 09:54
Новий закон, що набув чинності з кінця липня цього року, продовжив термін легалізації самовільних забудов. Тепер можна отримати сертифікат і на споруди, зведені 2008 року.
Від жовтня 2009-го, коли набула чинності постанова Кабміну, що дозволила легалізувати самовільні забудови, сертифікати відповідності отримали півтисячі волинян. Однак об’єктів, побудованих без відповідних дозволів із залученням підрядних організацій, на Волині ще багато. Про це повідомив канал «Нова Волинь» 4 вересня.
У попередній постанові – від жовтня 2009 року – термін легалізації будівництва був до 2008 року. Про це розповів начальник інспекції Державного архітектурно-будівельного контролю в області Юрій Ільчук. «А це вже включили 2008 рік. І продовжено до 1 січня 2012 року. Тобто людям дана можливість узаконити своє житло», – додав він.
Новий закон також спрощує порядок отримання сертифіката, переконують в інспекції. Чиновник перелічив документи, необхідні для отримання сертифіката відповідності.
«Перше – це звіт про проведення технічного обстеження будівельних конструкцій та інженерних мереж об’єктів, погоджений з органами державного пожежного нагляду; друге – це технічний паспорт приватної будівлі, виданий бюро технічної інвентаризації; документ, що посвідчує право власності на забудову земельної ділянки; довідка про погодження у прийняття в експлуатацію приватної будівлі, видана на підставі рішення виконкому сільської, селищної, міської ради», – каже Юрій Ільчук.
Закон вніс зміни до низки постанов і підзаконних актів щодо отримання дозволів на будівництво, здачі в експлуатацію об’єктів.
В інспекції державного архітектурно-будівельного контролю сподіваються на активність волинян щодо реалізації своїх прав і нагадали, що без сертифіката відповідності державним будівельним нормам операція з нерухомістю не можлива.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Самобуд Показати IP 5 Вересня 2010 23:05
Закон - дишло! Ура!!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus