USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Волинянам пропонують безплатне щеплення

23 Листопада 2009 12:54
Понад 52 тисячам соціально незахищених волинян зроблять безплатне щеплення від сезонного грипу. За умови, якщо держава закупить вакцини.
Про дармову вакцинацію йшлося сьогодні під час наради першого заступника голови Волинської облдержадміністрації Віталія Заремби. Зокрема, начальник управління охорони здоров\'я Волинської ОДА Ігор Ващенюк наголосив на тому, що вакцинація – це добровільна процедура. Безплатні вакцини придбають за кошти держбюджету. Для всіх інших вакцину проти грипу закупляє «Волиньфарм» та «Волиньфармпостач», мовляв, «тут проблем не буде».
Головний медик області зазначив, що нинішня епідеміологічна ситуація в області є стабільною і контрольованою, проте пильності втрачати не слід. «Очікуємо другу і третю «хвилі» грипу. Проте нині не можемо сказати, якої інтенсивності вона буде», - зауважив Ігор Ващенюк. Він зазначив: закриті колективи волинян та люди, що входять до груп ризику, все ж таки, варто вакцинувати. Хоча вакцинація – це право вибору кожної людини.
Головний державний санітарний лікар Волинської області Наталія Янко попередила, що друга «хвиля» грипу очікується наприкінці грудня – на початку січня. Тому представницькій та виконавчій владі рекомендовано залучити усі можливі джерела фінансування для додаткової закупівлі вакцини з метою профілактики сезонного та пандемічного грипу. Приміром, епідеміологи радять залучити до санітарно-просвітницької роботи співробітників Товариства Червоного Хреста та волонтерів інших громадських організацій.
На нараді Ігор Ващенюк також зазначив, що під час епідемії на грип та ГРЗ захворіло 1050 медичних працівників, 69 із них були госпіталізовані. Ніхто із медиків не помер.
Довідково:
Під час пандемії грипу в області найбільше за добу захворіло понад 11 тисяч волинян. За останню добу зареєстровано 320 хворих. Найбільший показник госпіталізації за добу сягає 157 осіб, а за останню добу – 39 чоловік. Із 1 тисячі 238 госпіталізованих уже виписалося додому 765 волинян. Стан решти пацієнтів лікарень задовільний.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Юка Показати IP 23 Листопада 2009 14:44
я ту вакцину й даром не хочу і не буду робити! краще їстиму часник, цибулю і запиватиму це все калиново-малиново-обліпихово-липовими чаями!
Таня Показати IP 23 Листопада 2009 17:32
До ЮКА: Цілком підтримую. Досить експерементів на людях. За якість вакцини і її наслідки жодного слова.
Василь Хрін Показати IP 23 Листопада 2009 19:29
соціально незахищенi ідельні кандидати для експерементів!...
Dmytro Показати IP 23 Листопада 2009 23:18
Жодного разу не робив щеплення - і не збираюсь!!! тьфу-тьфу )
seal Показати IP 24 Листопада 2009 21:23
А я сьогодні чув (по радіо), що одна з фірм (назви не запам'ятав) відкликає з Канади партію протигрипозної вакцини у зв'язку з виявлиними важкими побічними ефектами. Чи не до нас вона потрапить?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus