USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Волиняни померли від грипу, бо пізно звернулися до медиків. ВІДЕО

15 Березня 2011 09:47
Смерть від грипу двох волинян медики пояснюють пізнім зверненням за фаховою допомогою.
«Це чоловіки, які поступили вже пізно, вже в стані пневмонії, і пневмонії декомпенсованої, коли важко було скомпенсувати той стан, який був у хворих», – повідомила головний інфекціоніст області Галина Морочковська. Про це інформує Телеканал новин 24.
Нагадаємо, у березні від каліфорнійського грипу померли двоє чоловіків віком 52 та 53 роки.
Зараз медики з’ясовують причини смерті дитини, при цьому не виключають пневмонію, спричинену вірусом грипу.
Лікарі говорять про новий тип збудника, який цього року більш агресивний. Людина просто згорає за лічені дні.
«Найбільш агресивний вірус А H1N1 ускладненнями, бо спочатку починається пневмонія з верхньої долі легені, а далі опускається вниз і легеня стає повністю заповнена рідиною. І от апарати штучного дихання і то не могли врятувати, легеня повністю червона», – каже головний санітарний лікар області Наталія Янко.
Зараз в інфекційній лікарні шестеро хворих на каліфорнійський грип. Їх стан стабільний і життю нічого не загрожує, запевняють лікарі.
«Сьогодні ми маємо можливість отримати результат за 6-8 годин, і дати відповідь на те, щоб лікарями було підібрано відповідне лікування, або внесені корективи в призначене лікування, по-друге, провести своєчасне протиепідеміологічні заходи у вогнищах, де хворі захворіли, встановити медичне спостереження за членами їх сім’ї і в кінцевому результаті впливати на смертність», – каже заступник головного санітарного лікаря області Микола Яцина.
Цього року лікарі відзначають ще одну особливість: більше на каліфорнійський грип хворіють діти.
Симптоми недуги: температура 40-41 градус, нудота, біль у горлі та кашель. Найбільш вразливі до ускладнень легені, бо грип переростає в пневмонію.
Аби вберегтися, кажуть, треба добре харчуватися, провітрювати кімнати, їсти вітаміни, часник і цибулю. Та найважливіше, наголошують, – при перших же проявах хвороби одразу звертатися до лікаря.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Вдячний пацієнт Показати IP 15 Березня 2011 14:45
"при перших же проявах хвороби одразу звертатися до лікаря" - минулого року довелось звернутись до дільничої Крищук - розказала яка в неї мала заробітна плата, як їй тяжко на на світі жити - мабуть хабаря хотіла, бо незважаючи на високу температуру, кашель, біль в горлі - хвилин 30 вирішувала давати лікарняний чи ні і чого я взагалі до неї прийшов, ходив би краще на роботу. Після таких відвідин найбільше хочеться ніколи не хворіти та не спілкуватись з такими лікарями, в коли припре вдаватись до самолікування аби не оббивати пороги медустанов та не принижуватись.
Єва Показати IP 15 Березня 2011 16:57
Цілком згідна із "вдячним пацієнтом". У мене був подібний випадок, тільки з лікарем Новарчук. Я вислухала від неї невдоволення, що їй важко ходити на виклики і т. д. У мене температура, ломить тіло,болить горло, всі ознаки хвороби. А вона каже:"Могла б і сама прийти на прийом".А лікарняний чи якусь довідку взяти, то взагалі проблема, так і жде, щоб їй щось дали.
небайдужа Показати IP 15 Березня 2011 21:50
кажуть, що мешканець ківерцівського р-ну, який помер від грипу, насправді вчасно звернувся за медичною допомогою. усі ківерці налякані й штурмують поліклініку. тому що чоловік 5 днів лежав у інфекційному відділенні. температура трималася, а лікарі бомки били. пояснили свою бездіяльність тим, що у відділенні нема рентген-апарату. але можна було хворого доставити туди, де є рентген і таки зробити знімок! його фактично лишили сам на сам із хворобою це не людина пізно звернулася, це лікарям пізно дійшло, що справа серйозна! і тепер ківерчани бояться своїх лікарів. а посадовці, які коментують, все спихнули на мертвого. правильно, він не мовчатиме...
OrestN Показати IP 16 Березня 2011 09:39
і у мене такий же самий випадок з ДІЛЬНИЧНИМ ЛІКАРЕМ. Прийшла до хворої, крутилася по кімнаті, навіть не присіла біля хворої, роздратована, чому її викликали, у неї нема часу, щоб ходити по хворих, скаржилась на умови праці, ми пізніше вже проконсолутувались з іншими лікарями про рецепт і ліки, які ДІЛЬНИЧНИЙ лікар виписала, виявилось, що це були непотрібні, нейтральні таблетки, але дорогі. Отак у нас ДІЛЬНИЧНІ лікарі і уся медицина, разом з владою! Пропоную ввести кримінальну відповідальність за виконання своїх обовязків!!!
агент 007 Показати IP 18 Березня 2011 11:43
НАША ДІЛНИЧНА ЛІКАРША Н.БУЗИНА, ЩО ТЕПЕР ГОЛОСНО ІМЕНУЄТЬСЯ СІМЕЙНИЙ ЛІКАР, АНАЛОГІЧНО, НА ВИКЛИКИ ПРИХОДИТИ НЕ ХОЧЕ, ДІАГНОЗИ СТАВИТЬ НЕПРАВИЛЬНІ А ЛІКИ ВИПИСУЄ ВИКЛЮЧНО З РЕКЛАМИ ПО ТЕЛЕВІЗОРУ. ДИВУЮСЯ, ХТО ЇЇ В ЛІКАРНІ ТРИМАЄ. ХОЧ ЗМІНЮЙ МІСЦЕ ПРОЖИВАННЯ!... АЛЕ В ТІЙ ЖЕ ПОЛІКЛІНІЦІ Є ДУЖЕ ХОРОШІ ЛІКАРІ ЯКИМ ВАЛИКА ВДЯЧНІСТЬ! І ЦЕ НЕ ТІЛЬКИ МОЯ ДУМКА, А БІЛЬШОСТІ ТИХ, З КИМ СПІЛКУВАЛАСЯ НА ДАНУ ТЕМУ!.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus