USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волиняни хворіли на «херсонський» гепатит

15 Лютого 2011 11:41
На Турійщині зупинено епідемію вірусного гепатиту А, - заявляють медики.

У цьому, 15 лютого, запевнив головний лікар Турійської ЦРЛ Петро Мельничук.

Нагадаємо, з 20 січня по 3 лютого в інфекційне відділення Турійської районної лікарні у Волинській області доставили десять людей з діагнозом вірусний гепатит А.

«На даний момент для області немає ніякої загрози щодо поширення гепатиту А», - сказав медик.
Нагадаємо, що на початку лютого в інфекційне відділення Турійської районної лікарні у Волинській області з діагнозом вірусний гепатит А лікарі госпіталізували 10 осіб, дев’ятеро з яких - діти.
За словами головного лікаря району, хвороба до нас на Волинь «приїхала» з Херсонщини.
«Ще у минулому році ми лікували від гепатиту А одну із мешканок села Туропин. Жінка приїхала із заробітків з Херсонської області. На амбулаторному лікуванні вона перебувала три місяці», - розповів Петро Мельничук.
Вочевидь, збудників хвороби не вдалося повністю знищити, і через декілька місяців вірусний гепатит дав про себе знати.
«Хворобу виявили лікарі. Під час обстежень дітей вони відразу звернули увагу на підозрілі симптоми, після чого зробили відповідні аналізи. Лише двоє мешканців села Туропин звернулися самостійно», - повідомив лікар.
Наразі у селі активно проводяться протиепідеміологічні заходи. На карантин закрили школу і дитячий садочок, лікарі здійснюють подвірні обходи, санепідемстанція бере проби води.
Щоб не захворіти на вірусний гепатит А, головний лікар Турійської ЦРЛ радить дотримуватися правил особистої гігієни.
«Гепатит – це хвороба брудних рук. Основний шлях зараження – фекально-оральний. Тому потрібно частіше мити руки, особливо щоразу перед їжею та після туалету», - порадив Петро Мельничук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus