USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Волиняни не втрачають інтересу до музеїв

14 Травня 2010 12:16
На Волині діє 10 музеїв, серед яких 5 історичних, 3 – краєзнавчих ще літературний та історико-етнографічний.
Про це повідомили у в Головному управлінні статистики у Волинській області.
У музеях Волині зберігались понад 193 тисяч експонатів основного фонду. Торік музейні експозиції та виставки відвідало 120 тисяч осіб, дві третини з яких – учні та студенти. На жаль, відвідувачі мали можливість ознайомитись лише з десятою частиною музейних експонатів, решта не представлялись для огляду через потребу їх в реставрації або відпочинку, а також у зв’язку з недостатньою кількістю виставкових площ тощо.
В музеях працює 208 осіб, в тому числі 72 – науковці та екскурсоводи, які поряд з тим, що приймають численних відвідувачів, систематично займаються науковими дослідженнями. За рік, що минув, працівниками музеїв підготовлено 268 наукових видань та публікацій, розроблено 48 тематично-експозиційних планів, організовано 120 музейних виставок, проведено 3 тисяч екскурсій.
Крім того, у віданні підприємств, установ, організацій та навчальних закладів області знаходиться 51 музей. У них налічувалось 54 тисяч музейних предметів, з якими ознайомились 34 тис. відвідувачів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus