USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.75 9.88

Взаємопоїдання погубило помаранчевих, - Олесь Доній

21 Квітня 2010 09:52
Народний депутат-«нашоукраїнець» і політолог Олесь Доній сьогодні прибув до Луцька та розповів - чому програв Ющенко.

Головною метою візиту нардеп назвав спілкування з депутатами місцевих рад для пошуку спільних ідейних переконань. Наприклад, про підтримку української мови та культури.

Доній зазначив, що хоче порадитися: чи потрібні його ідеї, які він пропагуватиме на засіданні опозиційного уряду в четвер у регіонах, зокрема, на Волині. Поміж тим, політолог висловив своє бачення нинішньої політичної ситуації та її причини.

Доній зазначив, що відповідальність за перемогу Віктора Януковича під час президентської кампанії повинні поділити між Юлією Тимошенко та Віктором Януковичем.

«Вони відразу після перемоги помаранчевої революції почали не просто критикувати один одного, а взаємо поборювати - в чому досягли помітного успіху», - каже політолог.

«Бажання бути єдиним лідером стало одним з факторів перемоги Януковича», - зазначив він. Доній також назвав «слабкі ланки», які довели до програшу команді націонал-демократичних сил: це «перебіжчики-неофіти» та бізнес. «Неофітами» Доній назває людей, які нещодавно з’явилися у політиці.

«Входження деяких соціальних, економічних, політичних груп до колишньої націонал демократії послабило ідеологічну платформу, моральну платформу, що можливо ще гірше. В нашому середовищі опинилося багато людей, які не сповідують наші цінності, тобто утвердження української державності, культури, мови», - зазначив Доній.

Окрім перебіжчиків, негативним фактором політолог назвав бізнес, який, «аби зберегти те, що має, мусить орієнтуватися на владу. Бізнес, який є зараз в помаранчевому таборі виявилися слабкою ланкою. Не даремно з’явилися ідеї про здачу, а не просто ідеї про утворення нової коаліції». Бізнес, за словами Донія, першочергово ставив питання про кадри, а не ідеологічні позиції.

Щодо нової коаліції, Олесь Доній зазначив, що може уявити будь-які її варіанти, але дивлячись на яких умовах. Депутат прокоментував і роботу опозиційного уряду, зазначивши, що йому варто не лише критикувати, вносити власні альтернативні до влади пропозиції, а й «організувати діяльність в царині різних опозиційних сил.

«Не вважаю, що може бути лише один опозиційний уряд. Життя покаже, яка зі структур буде затребувана. Не факт, що найбільша буде найбільш адекватна часу», - вважає нардеп.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Хохма Показати IP 21 Квітня 2010 10:31
Доній, де ти був коли Тимошонка підписувала договір з Росією на постачання газу? Вірно-сидів у Києві і своєму шефові Луценкові пиво підносив, а зараз приїхав почути чи потрібно тут те,про що Ви шановні будете балакати. Та нах воно нам зараз. Їжджай хлопчику дальше фізіономією сову робити.
так Показати IP 21 Квітня 2010 14:05
Луценко і Стецьків вже "попрацювали", що їх ніхто бачити не хоче, то зараз Донія надіслали, він же віце-прем"єр опозиційного уряду))) - їжте люди знов локшину, а Зелінський теж видатний "самооборонець" міської власності.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus