USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

З «висотки» на Винниченка у Луцьку тікають орендатори

4 Лютого 2011 07:57
З дев’ятиповерхового приміщення, що на вулиці Винниченка,67 у Луцьку, власником якого є комунальне підприємство ІАЦ «Волиньенергософт», виїжджають орендатори, боргуючи крупні суми за оренду.
Про це йшлося на засіданні майнової депутатської комісії Волиньради.
Орендатори заборгували значні суми «Волиньенергософту». Однак деякі з них віддавати борги навіть не збираються, інші просто виїжджають з приміщення, нарікаючи на його неналежний технічний стан.
Проте директор підприємства Василь Дутко запевняє, що «орендна плата, яка залишається в розпорядженні підприємства виключно витрачається на ремонт будівлі».
На що депутат Євген Мельник зауважив, що він тиждень тому «особисто прогулювався коридорами приміщення, але не помітив там ніякого ремонту».

«Якщо порівняти з «Дерикторією», яка є поруч через дорогу, то у них орендна плата 140 гривень, а у вас 132. Так там все гарно, все в порядку, скрізь чисто. Це зовсім інше приміщення, ніж ваше, зовсім інші умови», - сказав Євген Мельник.

На думку депутатів, невигідні умови оренди можуть бути однією з причин того, чому орендарі повтікають з приміщення «як зайці».
ІАЦ «Волиньенергософт» займається енергоаудитом, підготовкою та перепідготовкою енергоменеджерів бюджетних установ та підприємств, проводить навчання та тренінги для малого та середнього бізнесу, розробляє різноманітні бізнес-плани та інвестиційні проекти. А його директор «догосподарювався» до того, що орендатори винні йому 461 тисячу гривень за 2010 рік, - зауважив депутат облради і голова депутатської комісії Святослав Кравчук.
«Людина, яка не вміє танцювати, вчить танцювати інших», - Святослав Кравчук.
До прикладу приватна фірма «Каскад» за минулий рік заборгувала 170 тисяч гривень. Спочатку «Волиньенергософт» забирало борги бензином, але потім керівництво зрозуміло, що не отримає свої гроші найближчим часом. Почалася судова тяганина. Та фірма-орендатор подала зустрічний позов, де вказала, що не віддаватиме грошей, адже вклала багато коштів у модернізацію приміщення.
Цікаво, що серед боржників за оренду - Фонд підтримки підприємництва, який винен 66 тисяч гривень. Адже співзасновником Фонду є обласна рада.
Ще одним невдоволеним орендарем виявився і Волинський обласний бізнес-інкубатор. Голова правління цієї організації Лариса Сичук, звинуватила керівника «Волиньенергософт» у завищуванні цін на послуги.
«У 2009 році рахунок за інтернет становив 1500 гривень в місяць. Це при тому, що ми не маємо права користуватися послугами іншого оператора. Коли ми написали прохання розірвати угоду, мотивуючи це тим, що знайшли альтернативу, керівництво Центру пішло нам назустріч. Однак сума стала меншою лише на 500 гривень», - заявила Сичук.
Члени майнової комісії вирішили 20 лютого ще раз детальніше розібратися у діяльності ІАЦ «Волиньенергософт», щоб зрозуміти на що підприємство витрачає зароблені гроші, та чи взагалі їх заробляє?
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 54
Ок! Показати IP 4 Лютого 2011 08:26
Чистої води-заказуха! До ворожки не ходи-"торчать вуха" Байцима, "господарника", якого тра ше по Волині пошукати..Це той, що пасеться з ФондУ підтримки підприємництва і самий перший не платить ні за що, і тільки "хвилю гонить".
www.PRAVDA.com.ua до Ок! Показати IP 4 Лютого 2011 15:13
Звісно заказуха... навіть нема автора... просто вішають людям лапшу на вуха... і бояться скарг в сторону автора...
Скро сюди незаходитиму до www.PRAVDA.com.ua Показати IP 5 Лютого 2011 08:42
Стаття з класу лохотрон.... а вось поведуться... "Газанемо і все у всіх заберемо"... може і Волинські новини підгрузимо?" задумайтесь редакція не ставайте "інтером-брехунцем"
111 Показати IP 4 Лютого 2011 08:46
Це точно.
Не орендатор Показати IP 4 Лютого 2011 09:00
Можливо і так, але ВВДутко хлопець також не простий і, гроші рахувати добре вміє.
Lichylnyk до Не орендатор Показати IP 4 Лютого 2011 15:11
Хто невміє їх рахувати, той як правило сидить без них, або пише такі статті за продажні копійки....!!! Знімаю перед невідомим Автором статті шапку...
Інтертелеком Показати IP 4 Лютого 2011 09:06
Ой раді бога... може ще й мобільні телефони тепер в орендарів забирають :) тепер дуже важко замовити Інтернет :)…. Дитяча маячня…!!!!
Бізнес-інкубант до Інтертелеком Показати IP 4 Лютого 2011 12:16
Бездротовий інтернет замовити не проблема. Але дротовий, який доречі має кращу швидкість, тільки через Дутка. І ще щодо використання енергоощадних технологій паном Дутком, то у приміщеннях орендарів, а саме на 8 поверсі температура в приміщенні близько 15 градусів (передові технології енергозбереження):) А ще одним ноу-хау пана Дутка "спеціаліста" з енергозбереження у 2009 році було відключення ліфтів, так що клієнти в бізнес-інкубатор доходили ледь живі (особливо люди старшого віку). Страшно подумати, які ще енергоощадні технології надумає запроваджувати в приміщенні Волиньенергософт пан Дутко.
Admin-Ukrtelekom до Бізнес-інкубант Показати IP 4 Лютого 2011 18:59
Жодна телекомункаційна служба нічого енпроводитиме без дозволу власника або уповноваженої особи...!!! + в статті маніпулуювання ціною... це всеодно що ви прийдете до нас в офіс укртелекому і скажете що ми вам виставили рахунок 10 000 грн... питання в тому які потреби... Тролі писали цю статтю і тролі її обсуждають... і стаю тролем через ваші нагло куплені статті :)
НКВС (особий отдєл). Показати IP 4 Лютого 2011 09:35
За поетом Дутком, який при отриманні чергового ордена якогось там великомученника з трибуни сесійної зали обласної ради читає свої примітивні вірші типу "... і не треба клястися - вірний, і не треба клястися - вірна, ти розпатлала чуб покірний на непокірні коліна...", давно плачуть Маневичі. Плачуть гірко. Оце все перераховане, чим як ніби-то займається цей новатор, це пук в воду. Там немає нічого, там немає ніякої суті, там немає ніяких тренінгів і аудитів. Це все - "віртуальний простір" компютерного доктора наук Байцима. Це все виссане з дупи. А ще там 7 чи 8 підприємств Дутка, зареєстрованих на зятів, швагрів, кузьмів, савків, федорів і, можливо, навіть на тих, хто почив в Бозі. Дутко - це 60-70 роки, це відсутність праці над собою, це серйозна зупинка в розвитку, якого й , по суті, не було. А те, що перед ним на столі розкритий ноутбук, то це те ж, що його розкрити перед ослом. Віддайте приміщення лікарні, університету, під гуртожиток студентам державних вузів, позаяк сьогоднішнє його використання - це злочин недолугої влади. Або в 5 разів зменшіть орендну плату і віддайте під офіси малому та середньому бізнесу, щоб вони не сиділи в сирих підвалах разом з комарами і гризунами. Ці хоч своїми податками принесуть в місцеві бюджети якусь копійчину. Реальна ціна кв. метра площі в його хліві - 20 гривень. Крапка!!! А політичні уподобання він міняв, як дід Щукар пілотку - то з зіркою, то без неї. Якщо в "дєрєвню" приходили "бєлиє", то він її ховав в підштаники.
Відповідь до НКВС (особий отдєл). Показати IP 5 Лютого 2011 15:13
Так Ви великий поет, чому коментарій не мелозвучний :)
Байцим Показати IP 4 Лютого 2011 10:01
В мене своїх проблем вистачає із збитковими комунальними підприємствами міста Луцька, щоб я переймався ще й обласною комунальною власністю -там є люди які за це зарплату отримують, а те що в цій власності громади треба навести порядок, то я поставив це питання ще у 2007-2009 роках і не раз... і, до речі, разом з колегами з бюджетного комітету ввели звітність директорів підприємств обласної комунальної власності - от тепер чи продовжать ці напрацювання... та реальну звітність директорів, про те що ж отримає саме обласний бюджет від того майна, що здається в оренду - це цікаво ?!
VSC Показати IP 4 Лютого 2011 10:05
Вася Дутко непотопляемый. Если перечислять все виды деятельности которыми он занимался не хватит гигабайтов на жестком диске его ноута. При этом он не специалист ни в одной отрасли, он специалист в одном - разводить лохов на деньги и делится с власть имущими.
Байцим Показати IP 4 Лютого 2011 10:12
..і до речі, раз про це згадали: за той час коли я був головою Наглядової ради у ВОФПП та керівником проектів ЄС і ВОБІ, які орендували приміщення з 2003 по 2010 рік (виходячи зі звітів цих установ) було перераховано не менше 500 000 грн, за оренду приміщень комунальному підприємству, а таких як ми, орендарів, там було десятки... чи попали ці кошти в обласну казну?!!! Поставте на рейтингове голосування ? )
До Байцима до Байцим Показати IP 4 Лютого 2011 11:33
Не шановний Василь Федорович, можете пояснити для чого ви нахабно брехали всій області на нараді в ОДА? Як може КП "Зелене господарство" виграти тендер на утримання зелених насаджень, якщо за вказівкою Соколовської вже місяць тому цей тендер виграло ТзОВ "МЖК"?!?! Ви справді цього не знаєте чи просто включаєте дурака і просто нагло брешешете?
Стрийко Показати IP 4 Лютого 2011 12:18
Що б Ви тут не писали, що б про Васю Дутка не говорили, він - політичний динозавр Волині. Він переживе навіть таких довгожителів як байцим та кравчук!ДУТКО буде вічно! Тому що він знає - скільки, коли, кому і куди нести...
Мoriset Показати IP 4 Лютого 2011 14:08
Прочитавши цю статтю я дуже здивувалась,тому що була працівником орендаря в цій дев'ятиповерхівці. І ні пр які 132 грн за 1м кв. мова навіть не йшлася...ціна коливалась від 65 до 95 грн залежно від пори року.це було кілька місяців тому, і не думаю шо за цей час ціни настільки зросли. Я вважаю, що стаття просто замовлена.
оренда Показати IP 4 Лютого 2011 14:28
Ось бачите, В.Ф. ви навіть не володієте інформацією, що кошти за оренду майна, що перебуває в комунальній власності перераховуться на р/р казни, в обласну раду і Дутко цими коштами не розроряджається. А охаяти людину легше всього. Чи можливо ця комуналка в когось, "як більмо на оці". А чому ж ні, центр міста, а примійщення і не державне, і не приватне, а так хочеться, щоб гроші летіли лише в свою кишеню. Чи може знайдете інвестора, який вкладе гроші під ваші ще одні "віртуальні проекти" на 5 років, а ви тим часом на Рованцях покупляєте ділянки, побудуєте будинки і не встигнете продати, та заморозите як ту нерухомість що маєте ви і ваші дурепи -Шворачки.
За Україну Показати IP 4 Лютого 2011 14:43
Дуже цікаві факти: 1. Вартість оренди комунальної споруди встановлює не директор . 2. В иректорії оренда коштує від ще раз ВІД 160 грн 3. Будь любий орендар підключає дротові комунікації в любому типові власності тільки за згоди орендодавця 4. Коментар віддайте приміщення влучний... просто заголовок статті треба змінити "Починаємо лити бруд бо нам потрібно приміщення в центрі міста..." Безумовно недоліки є у всіх, і всі люблять гроші, але потрібно незабувати завдяки кому і яких зусиль це приміщення належить державі!
Ок@зія Показати IP 4 Лютого 2011 14:48
Стаття, по-любому, замовна! Чого, наприклад, не платять (ніколи вчасно) оренду безліч обласних державних організацій, для яких, взагалі, пільгова оплата? Хто відповідає за це? Так що, може, проблемка в іншому? Згадуються слова профессора Преображенського з "Собачого серця":"Разруха нє в странє, разруха- в головах"
П.О.В. Показати IP 4 Лютого 2011 14:53
Людина, яка танцює уже близько 40 років на одному ж підприємстві і зуміла втримати на своєму танцполі підприємство і людей, які там працюють, робочі місця, заробітну платню попри усі кризи і негаразди в країні,- не вміє танцювати??? Заздрість і нехватка вміння і толерантності спонукає чиновників до таких "хлопських" тверджень.
100% до П.О.В. Показати IP 4 Лютого 2011 15:03
З П.О.В. згідний Український розум: - забрать - продать а доречі під тими всіма мільонними функціями стоять люди... і підійдіть любому працівнику скажіть що через бажання подеребанити ти будеш без роботи....!!! В мене таке враження шо наша влада бачить не країну а обєкти які можна забрати і продати :)
Незацікавлений Показати IP 4 Лютого 2011 14:56
За Україну- Вам зачьот! в директорії орендна плата 200 грн (це я знаю точно), цю заказуху читати тошно
колектив Волиньенергософту до Незацікавлений Показати IP 4 Лютого 2011 15:44
П.О.В. ми повністю з вами солідарні....=)))
Незацікавлений Показати IP 4 Лютого 2011 15:06
На рахунок ремонту, то не рівняйте будівлю, на яку грошей купу було потрачено (на граніт), з будівлею, яка побудована в 60-х роках, з совдеповскім ремонтом. там легше знести її нафіг, ніж зробити ремонт всіх будівель. До всіх слів зауважу, що треба на ремонт гроші з обласного бюджету, яких ніхто і ніколи не дасть.
Завгусп Показати IP 4 Лютого 2011 15:09
«Якщо порівняти з «Дерикторією», яка є поруч через дорогу, то у них орендна плата 140 гривень, а у вас 132. Так там все гарно, все в порядку, скрізь чисто. Це зовсім інше приміщення, ніж ваше, зовсім інші умови», - сказав Євген Мельник. Чому обласна рада не така гламурна як "Директорія" ????
Hunt Показати IP 4 Лютого 2011 15:10
як добре, що мене колись доля вберегла стати зятем цього підприємливого чоловіка.
meris до Hunt Показати IP 5 Лютого 2011 10:17
ще невідомо кому повезло - тобі чи ЙОМУ
Hunt до meris Показати IP 5 Лютого 2011 19:12
та йому напевно всерівно, а от мені точно повезло
для приколу!!! до Hunt Показати IP 11 Лютого 2011 10:08
А мобільним телефоном цю інформацію повідомити важко? Яке відношення ці коментарі мають до теми"СУПЕР-ГІПЕР ЗАКАЗУШНОЇ" статейки??
Стрийко Показати IP 4 Лютого 2011 15:12
Опа! Дутківський Бізнес-інтернет-центр масово засів за компи "вигороджувати" свого благодєтєля! Молодці! Сьогодні Вася погодує вас з руки...
Стийко тільки сірий :) до Стрийко Показати IP 4 Лютого 2011 15:17
Стірйко ваш зелений логін зовсім не палить що ви не такі як всі... чи це у вас замовляти статті і коментарі :)
Стрийко 2 до Стрийко Показати IP 4 Лютого 2011 15:21
Краще їсти його з руки, ніж з ваших саун.
Стрийко до Стрийко 2 Показати IP 7 Лютого 2011 10:35
Смачного! А про сауни я не зрозумів
цікаво знати до Стрийко Показати IP 8 Лютого 2011 16:10
Слухай, СтрУйко, а ти під чию дудку так співаєш?
Стрийко до цікаво знати Показати IP 22 Лютого 2011 17:50
Самі себе спалили. Під Дудком співаєте ви - і лише по його команді. А я - вільний музикант:)
Зацікавлений та заангажований Стрийку до Стрийко Показати IP 4 Лютого 2011 16:17
А чого, собствєнна, "вигороджувати"? В чому вина? В тому, що державні підприємства-орендарі місяцями пільгову оренду не платять підприємству-орендавцю? Кого за це карати? Можна дати підказку, але, мо, й самі здогадаєтесь.. Підприємство дійсно працює, займається конкретними справами. А от що роблять ті, хто подібними заказухами займається? Правильно, шукають, як довести до банкрутства ще щось, щоб завтрра прихватизувати. Тому і з'являються подібного роду наїзди і т.д.
Не розказуйте мені казки! Те приміщення вже давно прихватизоване особисто Дутком! І бюджет від цього не отримав ні копійки!
Стрийко непалит до Стрийко Показати IP 8 Лютого 2011 09:22
Не загучні заяви ви робите... До відома усіх, 50% відсотків відразу йде в бюджет, орендар сам їх сплачує в бюджет... Стрийко чи ненабридло Вам шановний побріхувать тут, вже на ваш унікальний зелений лоігн набридло дивитись... такий гламурний логін дорощий за статтю?
Просто так Показати IP 4 Лютого 2011 20:41
Ячув як на цьому підприємстві виплачують працівникам зарплату: затримки по 2 місяці із замилюваням очей, що все буде добре.. але цей збір "фанатиків" пана Дутка вірить в нього як в Бога, що все буде добре... Пане Дутко.. не замилюйте людям очі... а візьміть і просто залиште цю посаду для більш відповідального і перспективнішого керівника... зробіть добре усім...
Просто так Показати IP 4 Лютого 2011 20:48
До пана Байцима - скажу одну фразу,... зробіть потім висновок - "менше слів, більше справ"
Старий Чорторийськ Показати IP 4 Лютого 2011 21:00
Вася Байцим, односельчани думають, що ти нормальний мужик, а ти оказується ЧМО.
Повний підписдець Показати IP 4 Лютого 2011 21:36
Повний підписдець. КРУ займає цілий поверх, пише гидоту на тих хто боргує кошти за оренду, а самі роками не платять за оренду плату - 1 грн. А потім подають у медіа повну херню. От вам і відповідь
КРУ Показати IP 5 Лютого 2011 10:21
Що ти пишеш, ми вже два роки як з"їхали з цього приміщення. А орендна плата для бюджетних установ, в т.ч і для КРУ дійсно- 1 грн. в рік (передбачено чинним законодавством!).
Міщук Показати IP 5 Лютого 2011 13:03
Шановний НКВС (особий отдєл), обравши такий логін, оперуйте будь-ласка фактами, коли привселюдно обливаєте брудом людину. Я єдиний зять Дутка, і стверджую, що на мене не зареєстровано жодного підприємства. Запитайте людей, які працюють з Дутком уже багато років - вони вдячні йому за людяність та підтримку, яка нечасто зустрічається серед керівників. Багатьом молодим людям він дав дорогу в життя - першу роботу. В його колективі люди працюють десятками років - для вас це не показник стабільності? Дутко все життя працює для блага та розвитку суспільства, багато його ідей та починань впроваджено та використовуються іншими, він-же на цьому не збагатів, у нього інші життєві принципи. А як керівник і людина відповідальна за своїх працівників, він повинен постійно шукати їм гроші на зарплату, і так з місяця в місяць уже багато років поспіль. НКВС (особий отдєл), ви би змогли нести на собі такий тягар відповідальності за людей? Думаю що ні, наразі ви демонструєте тут своє неперевершене вміння обливати людину брудом, напевно цим-же вам і віддячать колись такі-ж умільці як ви сам. Хочете залишити свій слід в суспільстві? - так зробіть хорошу справу і люди будуть вам вдячні, наразі за вами лише слід брудного язика. А всі ці розмови про приміщення не більше, ніж політичні ігри, перерозподіл пирога новою українською владою.
Hunt до Міщук Показати IP 5 Лютого 2011 19:16
так менша ще досі не заміжня?
пані Гражина Показати IP 5 Лютого 2011 22:13
З Дутком знайома з 90-х, коли на дачу возив на пянки. Це ще той фрукт. А будівля дійсно схожа на свинарник. Але найцікавіше в статті - оцінка Кравчуком Дутка. Два чоботи - пара.
Ок! до пані Гражина Показати IP 6 Лютого 2011 10:40
пані Гражині;"коли на дачу возив на пянки". То Ви, пані Гражина, любітєльніца, оказується з мужчинками "погрітися" у компанії? А Кравчук куди возив Вас?
Грозний трахальник Показати IP 6 Лютого 2011 16:02
Є анекдот, коли зустрічаються два офіцери-відставники, потріпані перемінами місць служби і питають один в одного: - Как, у тебя с этим..? - Да, уже отпало.. (очевидно, бажання). - А у меня еще висит. Так і в Дутка - ще, напевно, висить.
вболівальник Показати IP 6 Лютого 2011 16:16
схоже що сайт перетворюється на збірник анекдотів
Я за порядність Показати IP 7 Лютого 2011 20:42
Гидко читати цю нісенітну заказуху. І ще огидніше - читати це перегавкування куплених студентів. Смішні звинувачення директора комунального підприємства, який як відомо сам цін не встановлює, а керується прийнятими тією ж обласною радою :). Хто ж з вельмож придивився собі вже приміщення?! І подумує - дай но і я собі "Директорію2" забацаю, поки можна вкрасти по-дєшовці :)))
Той, що варився у тому котлі Показати IP 9 Лютого 2011 22:28
Немає сенсу сперечатися там, де все очевидно! Зайдіть у будівлю за вказаною адресою і все побачите на власні очі, починаючи зі сходів у будівлю та вхідних дверей. Такого примітиву не знайдеш сьогодні навіть у занедбаних "сільпо". А далі: коридори..., а туалети - це окрема пісня! Це те, що можна побачити на власні очі. Ремонт у цій будівлі проводився мабуть ще в часи СРСР. Якщо щось і відремонтовано, то як правило за кошти самих арендарів, щоб люди не зовсім лякалися до них заходити. І про фірмочки приватні, і про шалені гроші, які набігали за аренду такої величезної будівлі - абсолютна правда. Може стаття і заказна - може хтось вважає, що інші таким чином намагаються переманити арендарів у свої приміщення, але є ж очевидні речі. Яка будівля у центрі міста ще є в такому занедбаному стані, як будівля "Волиньенергософту". Це справді свинарник - хоча зараз є і свинарники чистіші!
Той, хто варився у тому котлі :) Показати IP 9 Лютого 2011 23:21
Ще хотілося б додати таке: 9-поверхівки по Винниченка і Шопена - аналогічні. Старі і потребують великого догляду. Та чому ж в приміщення Статистики приємно і входити і знаходитись там, а в "свинарнику" пана Дутка і себе свинею почуваєш. Якби розграбовувалось не 99%, а лише хоча б 50% коштів, можливо вдалося б хоча б косметичний пристойний ремонт зробити :)А щодо того, що цей господар господарює на одному місці вже 40 років - то який же ідіот відмовиться від такої годівниці. Шановний зятю пана Дутка, знайти зарплату для 20-ти підлеглих - це звичайно круто!!! :) Але є підприємства, де працюють сотні працівників і повірте не в гірших умовах, не з гіршими зарплатами і вчасно виплаченими. І дійсно працюють, а не роблять виду. Не хочу ображати працівників цього підприємства - вони просто поставлені у такі умови. Риба псується з голови - це аксіома. І дай бог, щоб справедливість все ж таки перемогла.
Слідопит Показати IP 13 Лютого 2011 15:42
А чому ж ви шановний "варилися" у тому котлі, якщо там так погано? І якщо Ви почувалися там свинею, то чому ж не звалили самі, а... А щоб були круті ремонти, то ви праві - потрібно було працювати, а не "робити вид".

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus