USD 39.80 40.04
  • USD 39.80 40.04
  • EUR 39.85 40.15
  • PLN 9.85 9.98

За хіміотерапію волинські онкохворі платять десятки тисяч

4 Лютого 2011 15:24
На Волині медикаментозне лікування раку коштує 2-3 тисячі гривень, а за хіміотерапію хворому доведеться платити десятки тисяч гривень.
Про це, 4 лютого, на прес-конференції у Волинському обласному онкологічному диспансері розповів його головний лікар Орест Андрусенко.
Однак якщо пацієнт звертається до лікаря вчасно, то він може значно зекономити. Наприклад, на нульовій чи першій стадії раку молочної залози виконується консервативна хірургія у поєднанні з променевим лікуванням або медикаментозне лікування. А у випадку задавненої форми призначають комплексну терапію: хіміотерапію, опромінення, гормонотерапію, імунотерапію тощо. Звичайно, тоді вартість лікування зростає у десятки разів.
«Медикаментозне лікування коштує 2-3 тисячі гривень, а на хіміотепаію потрібно десятки тисяс гривень», – зазначив Андрусенко.
«Держава покриває лише 25% витрат на лікування раку, – зазначив начальник управління охорони здоров’я Ігор Ващенюк. – Ми закуповуємо наркотичні засоби, забезпечуємо належний санітарний стан онкодиспансеру. За все інше – доводиться платити пацієнтові».
Проте головний лікар обласного онкодиспансеру Орест Андрусенко зауважив, що просто так «не потрібно закопувати медикаменти у землю».
«Краще за кошти, витрачені на ліки, придбати нове сучасне обладнання і тим самим покращити діагностування захворювань. Це допоможе виявляти захворювання на ранніх стадіях, а відтак і здешевить вартість лікування», – переконаний лікар.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Urla Показати IP 4 Лютого 2011 23:13
Ореста Петровича пора знімати з посади. Незначна кількість лікарів в онкодиспансері не заглядає в руки хворому,а за виписку на групу після операції і "хімії" дві пенсії треба віддати. Риба гниє з голови. Побійтесь Бога - це ж не салон краси
Ванда Показати IP 5 Лютого 2011 00:29
На рахунок Ореста - не чула . Сама виписувала довідку на групу - абсолютно НІЧОГО не платила . Кожен рік обстежуюсь у Юрія Федоровича Рожанського. Толковий лікар і хороша людина . Не одне життя врятував .
Валентина до Ванда Показати IP 30 Січня 2015 11:32
Дуже Вас, прошу, як є № тел. Рожанського напишить на адресу [email protected] Буду дуже вдячна.
Urla Показати IP 5 Лютого 2011 16:31
Про фаховість лікарів я не говорила, в диспансері багато кваліфікованих спеціалістів, пан Рожанський в тому числі. Митарства з песією у Вас попереду. Я про те що після двох операцій з ІІ групи дають ІІІ, про те що ІІ групу відновлюють тільки три місяці до смерті, І-шу дають за 40 днів до смерті.Це я про близьку мені людину. Він на комісії їм казав:" Я буду щасливий, якщо ви знімете групу і дасте гарантію що буду жити". А на комісії лікарі аргументують зняття групи випискою з онкодиспансера. Я не буду вказувати прізвищ, не тримаю ні на кого образу. Але прочитавши це можливо будуть говорити пацієнтам так як нам казав Кухарук в обласній лікарні "Якщо ви виздоровієте то тоді мені подякуєте", а не будуть писати у виписку на комісію, що здоровий, при тому що ренген показує метастази внутрішніх органів і хребта. Дай, Боже, нашим лікарям серце чутливе і розуміння свого призначення на землі. І хіміотерапія буде коштувати дешевше, якщо в її ціну не закладені "відкати", навіщо брати сотню-другу, коли тут з одного джерела тисячні суми.
лучанка Показати IP 17 Листопада 2017 18:04
про Рожанського чула тільке добре , а ось за "пані" Ткачук Таню ...незнаю чи вона заслужений лікар але що нервостенік це факт , і в очах гроші!!! що купити на операцію говорить за декілька годин до операції...щоб люди купляли в онко-аптеці в три дорога ! і взагалі хитра і неприємна людина !
777 Показати IP 23 Листопада 2017 23:38
Кухарук це дуже не приємна людина, нарцис який губить людей.
Наталія Показати IP 9 Червня 2018 20:57
Валентин Федорович - лікар з великої літери. Небагатослівний, виважений, високопрофесійний. Він взявся оперувати мого чоловіка, хоча інші лікарі наполягали на відправці до столиці. Взявся і провів успішну операцію, за що ми йому дуже вдячні.
Марта Показати IP 2 Лютого 2020 19:10
Валентин Федорович - професіонал своєї справи. Але не треба забувати, що він просто людина і не всесильний!! Не всім пацієнтам можна догодити. В кожного свій діагноз! Особисто мені дуже допоміг!!
Петро Показати IP 15 Березня 2023 08:48
Будь ласка,напишіть номер Валентина Федоровича

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus