USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

За минулий рік державні ресурси Волині збідніли на 120 мільйонів, - КРУ

1 Березня 2011 13:27
Минулоріч на 360 підприємствах, установах та організаціях Волинської області провели ревізії – перевірки виявили низку порушень, що призвели до втрат фінансових і матеріальних ресурсів держави на суму понад 120 мільйонів гривень.

Таку інформацію під час колегії обласного контрольно-ревізійного управління у вівторок, 1 березня, озвучив начальник структури Анатолій Омельчук.

За словами чиновника, у 2010 році КРУ виявило стільки порушень фінансової дисципліни, скільки не фіксувала служба за всі роки свого існування на Волині.

Робота управління у минулому році зосереджувалась здебільшого на контролі за законністю використання коштів бюджетів усіх рівнів, інших активів держави та територіальних громад області.

«За звітний період проведено 364 ревізії фінансово-господарської діяльності та 19 перевірок державних закупівель, якими охоплено 360 підприємств, установ та організацій області. Крім того, за власною ініціативою проведено державно-фінансові аудити виконання двох місцевих бюджетів, аудити фінансово-господарської діяльності трьох державних та трьох комунальних підприємств», – доповів посадовець.

За результатами перевірок, фінансові порушення виявлені у 336 ревізованих об’єктах контролю, що складає 93,3% від загальної кількості перевірених.

«Проведеними ревізіями виявлено фінансові порушення, що призвели до втрат фінансових і матеріальних ресурсів держави на суму понад 120 мільйонів гривень. У 2009 році було 24 мільйони гривень, тобто на 96 мільйонів менше», – проінформував начальник обласного КРУ.

Інші фінансові порушення, які не призвели до втрат, виявлено на суму 256 мільйонів гривень, що також суттєво більше, ніж у 2009 році.

Такою Омельчук розповів, що новою віхою діяльності управління став президентський указ про оптимізацію системи центральних органів виконавчої влади, яким на базі контрольно-ревізійної служби утворено державну фінансову інспекцію України, яка є правонаступником головного контрольно-ревізійного управління.

«На сьогодні ми ще не відчули змін адміністративної реформи, однак зараз проводиться робота по реорганізації органів державної контрольно-ревізійної служби в новостворену фінансову інспекцію України», – розповів посадовець.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus