USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

За порушення перевізників позбавлятимуть ліцензій

25 Червня 2010 12:31
Голова ВОДА Борис Клімчук дав завдання своєму заступнику Едуарду Стоєву оформити розпорядження, згідно з яким ліцензії на право пасажирських перевезень будуть відбирати у тих підприємців, які мають порушення трудового законодавства.

Про це губернатор заявив 25 червня на колегії облдержадміністрації.

Рішення голови було оголошене після доповіді начальника територіальної державної інспекції праці в області Юрія Бондарчука. Зокрема, той зазначив, що перевізники грішать виплатою зарплати в конвертах і порушенням робочого графіку водіїв.

За результатами перевірки обласних перевізників, двоє з дев’яти підприємців мають порушення. Зокрема, в одного роботодавця-перевізника семеро з 15 працівників трудилися без укладання договорів про найм. Також не забезпечується належний облік виконаної роботи. В робочому табелі зазначено, що працюють вісім годин, а насправді водії їздять 14, - зазначив Бондарчук.

«Це грубе порушення Конституції України та кодексу законів про працю. Я думаю, що їх місце займуть інші перевізники, ринок перенасичений. Є порушення – відбирається ліцензія, на біржу праці», - прокоментував Клімчук.

Він також попросив головного інспектора з праці інформувати його, які саме голови районів та міст «відмахуються» від його служби.

Загалом впродовж п’яти місяців було зафіксовано більше двох тисяч випадків порушення трудового законодавства. 64 % з них - заборгованості із заробітної платі. Нині вона перевищила 26 мільйонів гривень. Головними боржниками є Луцьке підприємство електротранспорту, ВАТ «Ковельсільмаш», ВАТ «Володимир-Волинський цукровий завод».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Шопен Показати IP 26 Червня 2010 11:17
Повикручуйте в тих перевізників динаміки ! Нема сил слухати ту гидоту !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus