USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

За вступними екзаменами спостерігатимуть незалежні експерти

25 Червня 2010 13:56
На зовнішнє тестування цього року не з’явилося близько семи відсотків волинських абітурієнтів.

Про це 25 червня розповів на прес-конференції голова правління Волинського відділення Комітету виборців України Юрій Кресак.

За результатами незалежного спостереження, яке проводили представники Громадської мережі «Опора» та Комітету виборців України, цього року під час зовнішнього незалежного оцінювання на Волині суттєвих порушень не було виявлено.

«Виявлені цього року недоліки дрібні. Абітурієнтам було некомфортно у аудиторіях. У деяких навчальних закладах не було електроенергії, але оскільки тестування проводилось не на комп’ютерах, то це на результати ніяк не вплинуло. Тож ЗНО на Волині пройшло без вагомих порушень. Загалом, можна сказати, що у нас уже є навчений кваліфікований персонал», - відзначив Кресак.

За його словами, під час проведення ЗНО було організовано 76 спостережень. За попередніми даними, близько семи відсотків зареєстрованих абітурієнтів не з’явилося на тестування.

«Це загальна цифра, до якої входить кількість тих хто не прийшов і тих, хто запізнився, і, відповідно, втратив право брати участь у тестуванні. Це здебільшого пов’язане зі зміною правил проходження тестування, адже торік ЗНО здавали школярі і їх доїзд забезпечувала держава. А цього року тестування здавали абітурієнти. Були й випадки, коли абітурієнти не потрапляли на ЗНО, бо забули якийсь документ. Зокрема найчастіше забували сертифікат Українського центру оцінювання якості освіти», - пояснив голова правління Волинського відділення Комітету виборців України.

Крім того, як розповів Кресак, Комітет виборців провів моніторинг серед виробників і реалізаторів класних журналів. Як з’ясувалося, після того, як Міносвіти дозволив враховувати при вступі до вишів середній бал атестатів, у березні-травні цього року продаж класних журналів зріс на 35 %.

Юрій Кресак повідомив, що цього року кілька незалежних експертів Комітету виборів будуть проводити спостереження за вступною кампанією. Він зазначив, що Міносвіти не заперечує проти того, щоб довготермінові спостерігачі КВУ були присутні під час роботи приймальних комісій у вишах. За його словами, кілька спостерігачів працюватимуть у одному з державних волинських та кількох приватних вишах.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
SysR Показати IP 25 Червня 2010 14:03
Помилкі повиправляйте

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus